Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η αποφυλάκιση Σαραλιώτη, μήνυμα για όργιο καταστολής

Η αποφυλάκιση του Β. Σαραλιώτη, φυλακισμένου – καταδικασμένου ως συνεργού του Ε. Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008, είναι πράξη εκδίκησης ενάντια στη νεολαία, πρόκληση για την κοινωνία και τα δημοκρατικά φρονήματα του λαού.
Η βαθύτερη σημασία αυτής...της κίνησης αποκαλύφθηκε όταν την ίδια μέρα (5 Οκτώβρη) η μεγάλη απεργία αντιμετωπίστηκε –για μια ακόμα φορά- με ένα όργιο βίας από την αστυνομία. Η αποφυλάκιση ενός ένστολου συνεργού δολοφονίας, μετά από μόλις ένα χρόνο παραμονής στη φυλακή, είναι μήνυμα ατιμωρησίας για τις δυνάμεις καταστολής.
Η ωμή βία με την οποία ουσιαστικά η κυβέρνηση καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη δημόσια αντίθεση στην πολιτική της, ακόμα και στη δημοσιογραφική – φωτογραφική καταγραφή της αστυνομικής βαρβαρότητας, είναι το μόνο όπλο μιας κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε στήριξη και ανοχή, αλλά και κάθε επαφή με την κοινωνία, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλά αυταρχικά καθεστώτα πριν καταρρεύσουν.
Είναι γελασμένοι ο Παπανδρέου, ο Παπουτσής και το ΠΑΣΟΚ, αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν με τη βία των ασύδοτων δυνάμεων καταστολής την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου. Και θα καταρρεύσουν και θα λογοδοτήσουν.

Αθήνα 6/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: