Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΙ;

της Άλμα

Όταν οι υπουργοί μιας λαομίσητης κυβέρνησης ουρλιάζοντας θέλουν να μας επιβάλλουν το ορθόν τότε είναι πασιφανές ότι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και πολιτικής κατάρρευσης.  Ακόμη περισσότερο όταν λένε πως «η εφαρμογή των νόμων δεν αποτελεί επιλεκτική δυνατότητα», τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι αντισυνταγματικοί νόμοι τους καταργούνται στην πράξη. Αυτό συμβαίνει και με την Διαμαντοπούλου που σε κατάσταση υστερίας χθες το βράδυ .....
προσπάθησε για άλλη μια φορά να συμμορφώσει τα "κακά παιδιά" των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μόνο που αυτή τη φορά εξέφρασε και μια ευχή λέγοντας "Το υπουργείο Παιδείας ελπίζει πως οι υγιείς δυνάμεις των ΑΕΙ θα δώσουν παράδειγμα συμπεριφοράς σε όλη την κοινωνία."

Κι έρχομαι εγώ να ρωτήσω ποιές είναι οι υγιείς δυνάμεις στα πανεπιστήμια; (όχι βέβαια πως δε γνωρίζω ποιους εννοεί. Ρητορική η ερώτηση.)
Γιατί οι άλλοι είναι αρρωστημένα μυαλά;
Μήπως οι υγιείς δυνάμεις θα έπρεπε να ντρέπονται και να ανησυχούν που είναι τόσο υγιείς;
Μήπως οι υγιείς δυνάμεις θα έπρεπε να ντρέπονται και να σκέφτονται πώς θα ξαναεμφανιστούν στα αμφιθέατρα;

Πληρωμένη απάντηση στην Διαμαντοπούλου έδωσε όμως ο Σπ. Χαλβατζής λέγοντας «Μας γυρίζετε πίσω 45 χρόνια, όταν την Πρωτοχρονιά του '65 ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ στο διάγγελμά του χώρισε την Ελλάδα σε υγιείς δυνάμεις και σε μιάσματα»

Σημεία των καιρών οι δηλώσεις των καταποντιζόμενων και εύλογοι οι συνειρμοί. Τ'ακούτε υγιείς δυνάμεις;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oι Προοδευτικοί και εμείς οι άλλοι. Είδες τι κάνουν οι προοδευτικοί; Πάντως η αρθρογραφία σου μου αρέσει. Καθαρά Ελληνική , καθαρά δικιά μας- μη προοδευτική. Μπράβο σου.