Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ: ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

του Γ. Τριανταφυλλόπουλου


Μια ακόμα λέξη αποκτά ιδιαίτερη μαγική χροιά στα αυτιά των ταλαιπωρημένων και άγρια λεηλατημένων Ελλήνων εργαζόμενων. Η λέξη επενδύσεις. Οι επενδύσεις που με τις άοκνες ενέργειες των κυβερνήσεων μας θα γίνουν στην Ελλάδα θα φέρουν την ανακούφιση στις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζόμενων και θα βάλουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.....
Λένε: Οι επενδύσεις που θα γίνουν λόγω της φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνει το κεφάλαιο στην Ελλάδα. Λόγω της κατακόρυφης μείωσης των μισθών. Λόγω της ανύπαρκτης πλέον εργατικής νομοθεσίας που κατέστησε τους εργαζόμενους βορά στην απληστία του κεφαλαίου.

Οι επενδύσεις που θα γίνουν και θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και τους εργαζόμενους από την απελπισία.


Αν και είναι δύσκολο να πείσουν για το νέο ελντοράντο ή να ισχυριστούν πάλι πως θα τρώμε με χρυσά κουτάλια τουλάχιστον θα έχουμε δουλειά, λένε, και ποιος ξέρει; Οι καλές ημέρες μπορεί να ξανάρθουν.


Η μεγάλη ελπίδα και ο μεγάλος μύθος. Και οι μύθοι πρέπει να τελειώνουν μαζί με την ελπίδα.

Όσο ζει η ελπίδα οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν. Και όσο οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν τόσο δεν αλλάζει και η πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Αλλά θάρθουν οι επενδύσεις;

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών; Ας ξεκινήσουμε με την παρουσίαση αυτών των στοιχείων για τις επενδύσεις. Ας δούμε πρώτα το παγκόσμιο σκηνικό μέσα στο οποίο και υπάρχει και η ελληνική οικονομία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

πηγή: http://eparistera.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: