Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Μεγάλη συμμετοχή είχε η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν.Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια την Πέμπτη 6-10-2011 με θέμα την εργασιακή εφεδρεία. Η επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας...και στους Ο.Τ.Α. αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και της Τρόίκα.

Στην συνέλευση παρευρέθηκε το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο συνάδελφος Μηνάς Μοναστηρίδης, ο οποίος ανέλυσε τα σχέδια του επερχόμενου νομοσχεδίου του εργασιακού Μεσαίωνα επάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Πιστώσεις δεν υπάρχουν, τα ταμεία είναι άδεια, τα χρέη πολλά, και οι υπάλληλοι εξαναγκάζονται να στήνονται στον τοίχο. Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών προς τους δημότες, οι οποίοι βλέπουν τα χρήματά τους να μην πιάνουν τόπο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως από τα μάτια των εργαζομένων ξεχειλίζει θυμός ο οποίος συσπειρώνει όλους τους εργαζομένους σε έναν κοινό αγώνα «στο δικαίωμα στην εργασία».

Θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση πως αντί να εξωθεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος είναι καιρός να στραφεί προς τους έχοντες και κατέχοντες, σε αυτούς που δημιούργησαν το χρέος και να προστατεύσει την περιουσία του Κράτους των Ελλήνων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: