Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ- ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΥΜΑ!!!

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τους ΟΤΑ του Καλλικράτη, αυτού του εκτρώματος που έφερε το ΠΑΣΟΚ δια του Ραγγούση. Ο συγκεκριμένος υπουργός διατείνονταν ότι από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011 θα είναι όλα τα προεδρικά διατάγματα και οι νόμοι έτοιμοι, όλα δηλαδή εκείνα τα πλαίσια που έπρεπε να ρυθμίσει και να ορίσει το Κράτος, δηλαδή αυτός, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι νέοι δήμοι.
Όμως, ο Ραγγούσης τηνέκανε για άλλο Υπουργείο και οι δήμαρχοι κολυμπάνε σε έναν ωκεανό, αυτό της γραφειοκρατίας και της ασάφειας προσπαθώντας να βγάλουν άκρη και σα να μην έφτανε αυτό έχουν και το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τόπους να τους φρενάρει για τυπικούς λόγους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που περνάει αυτές τις μέρες ο Δήμος Βέροιας με τη... σύμβαση που υπέγραψε για την μεταφορά των σκουπιδιών του δήμου στον ΧΥΤΑ Κοζάνης.
Η επίτροπος έβγαλε την σύμβαση άκυρη διότι, λέει, έπρεπε να εκχωρήσει ο δήμος Βέροιας στον ανύπαρκτο ΕΣΔΑ την αρμοδιότητα και το έργο και αυτός με τη σειρά του να κάνει τη σύμβαση.
Μ΄ άλλα λόγια η Επίτροπος ως γνήσια γραφειοκράτης μπλοκάρει την όλη διαδικασία με αποτέλεσμα όταν ξεπεραστεί το εμπόδιο τυπικού χαρακτήρα να μην μπορεί να πληρωθεί ο ανάδοχος για το έργο που ήδη έχει κάνει κάποιες βδομάδες τώρα και να ψάχνουν τρόπους για να τον πληρώσουν.
Είναι αδιάφορο για τους πολίτες που πληρώνουν δημοτικά τέλη αν υπογράψει ο Δήμος Βέροιας ή ο ΕΣΔΑ τη σύμβαση. Αυτό που θέλουν είναι να γίνει σωστά η δουλειά και αυτό γίνεται. Ο δήμος Βέροιας όπως και οι άλλοι δήμοι επιβαρύνονται με τεράστια ποσά για τη μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλους ΧΥΤΑ αλλά η Γραφειοκρατία βγάζει παρόνομη τη σύμβαση.
Είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο θέμα αυτό του προληπτικού ελέγχου ώστε να πάψουν οι διορισμένοι κρατικοί υπάλληλοι να διοικούν ουσιαστικά τους δήμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: