Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη στον Δήμο Βέροιας για την κατασκευή μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Μονάδας Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ συζητήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Αυγούστου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ της Δημάρχου Βέροιας κας. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, του Διοικητή των Γενικών...Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας κ. Νικόλαου Χατζηδημητρίου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αλληλεγγύης κ. Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένη Λαζαρίδη.

Ο Δήμος ξεκινά άμεσα την κατασκευή της βάσης που θα υποδεχθεί το έτοιμο λυόμενο οίκημα το οποίο και θα στεγάσει τελικά τις ανάγκες των Εξαρτημένων Ατόμων σε χώρο του περιβόλου του Νοσοκομείου Βέροιας με ξεχωριστή είσοδο και αυτονομία πρόσβασης, ως προς τις αφίξεις και αναχωρήσεις των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες επαφές του κ. Χατζηδημητρίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις οποίες έγινε για άλλη μια φορά σαφής τόσο η βούληση του Υπουργείου για τη δημιουργία της Μονάδας αυτής όσο και η ανάγκη, εκ μέρους της Πολιτείας, για επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών δεδομένου ότι τόσο ο Δήμος Βέροιας όσο και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την έναρξη των κατασκευών μιας νευραλγικής δομής υποστήριξης και θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η οποία αυτή τη στιγμή λείπει από την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να οριστικοποιήσει την ακριβή τοποθεσία των εγκαταστάσεων και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: