Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Μόνο με καταβολή μετρητών μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνη, καθώς από την 1η Αυγούστου το τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος έβαλε… στοπ στην επί πιστώσει χορήγησή τους.
Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. του Συλλόγου και σχετίζεται άμεσα...με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των οφειλομένων από το επίμαχο ασφαλιστικό ταμείο. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε επιστολή που απεστάλη από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης πριν από λίγες ημέρες προς τη διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ, αλλά και του ταμείου του ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ στην Αθήνα, σημειώνονται καθυστερήσεις στην ταμειακή ροή, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται εγκαίρως τα χρήματα στους φαρμακοποιούς. Με ανάλογο περιεχόμενο κοινοποιήθηκε επιστολή και στα ασφαλιστικά της ΔΕΗ στο νομό και συγκεκριμένα στα ΠΕΚΑ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η απόφαση αναστολής χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ έχει προκαλέσει την αντίδραση και την παρέμβαση των Σωματείων εργαζομένων «Σπάρτακος» και «Ένωση», τα οποία έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης, αναστέλλοντας τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει προς τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ, την οποία, όμως, ανέστειλε προ δύο μηνών, μετά τις διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα καταβάλλονται μεν, με καθυστέρηση ωστόσο κάποιων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: