Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 'ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ' ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ!
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

Σε συμφωνία για την στελέχωση του "Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων" ήλθαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ! Τα κυρίαρχα ΜΜΕ κάνουν λόγο για την πρώτη πράξη πολιτικής συναίνεσης σε έναν από τους κεντρικούς στόχους του μνημονιακού προγράμματος, αυτόν της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας!
Έτσι με αυτόν τον τρόπο ξεκινά μια ιδιότυπη "συγκυβέρνηση" των τριών...αυτών αστικών κομμάτων πάνω σε έναν βασικό τομέα εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ αναμένονται ανάλογες τέτοιες στενές συνεργασίες!!!
Φαίνεται λοιπόν, πως οι συνεχείς νεοαποικιακού χαρακτήρα απαιτήσεις της ΕΕ για την επίτευξη συναίνεσης πάνω στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο έκτρωμα, έπιασαν τόπο, παρά τα φθηνά επικοινωνιακά τρικ του Α. Σαμαρά!

Αναλυτικά σε ότι αφορά τα πρόσωπα, η προτεινόμενη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του "Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας" του Δημοσίου γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

2. Διευθύνων Σύμβουλος (κατ΄ ουσίαν επικεφαλής): Kωνσταντίνος Μητρόπουλος, διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, στην οποία συναίνεσε και ο Αντώνης Σαμαράς.

3. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου

4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα , με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων. Διορίστηκε μετά από σχετική εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας.


5. Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διορίστηκε κατόπιν εισήγησης του ΛΑΟΣ, ενώ ήταν για χρόνια συνεργάτης του Γ. Καρατζαφέρη


Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το κατά πόσον θα συμμετέχουν επίσης και δυο εκπρόσωποι από ευρωζώνη και Κομισιόν, όπως είχε ακουστεί αρχικά

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, εφόσον οριστούν, τύποις δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και αυτό για να κρατηθούν προφανώς τα προσχήματα, για τη παράοση του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας στις επιταγές της ΕΕ


ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: