Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ: ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ "ΞΕΧΝΑΕΙ" ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Αλεξάνδρειας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στα γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και ασκεί κριτική σε ορισμένους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Ωστόσο, παραλείπει εντέχνως να αναφερθεί σε όλα τα γεγονότα αφού θα πρέπει να ασκήσει και κριτική σε μέλη της. Η ανακοίνωση είναι:Η δημοτική παράταξη «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», εκτός από τις μάχες που δίνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανταποκρινόμενη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο, οφείλει συχνά, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν, να δίνει και τη μάχη της ενημέρωσης.
Ιδιαίτερα όταν, η συμπεριφορά ορισμένων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας υπερβαίνει τα εσκαμμένα, όπως συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.
Οι ερωτήσεις που θέτει η αντιπολίτευση είναι δικαίωμα και υποχρέωσή της, μιας και ο ρόλος της είναι να ελέγχει τις πράξεις της διοίκησης. Η δε διοίκηση οφείλει να απαντά χωρίς ειρωνείες, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ,χωρίς ρεβανσισμό, χωρίς την τάση συμψηφισμού, διότι οι απαντήσεις δίνονται για την ενημέρωση των δημοτών.
Η προκλητική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Βενιόπουλου προς τον κ. Ισαάκ Χαλκίδη καθώς και η προσβλητική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Γκαβαρδίνα προς την κ. Άννα Λαμπίρη, είναι συμπεριφορές απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες, συμπεριφορές φασίζουσες και αλαζονικές, που στόχο έχουν, να φιμώσουν την αντιπολίτευση.
Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο απολίτικος χαρακτηρισμός «στρίγγλα» (για την κ. Λαμπίρη), που εκσφενδονίστηκε δια στόματος του καταδικασθέντος δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Τσιφόπουλου, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί του αξιώματος, αλλά έχει και το θράσος να επιβαρύνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβιβάζοντάς το στα τάρταρα του χουλιγκανισμού!
Οι συμπεριφορές αυτές, ανάγκασαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκιουρτζή στη μεν πρώτη περίπτωση να διακόψει τη συνεδρίαση για 10’ και στη δεύτερη να παραιτηθεί του εδράνου και να καλέσει τον Αντιπρόεδρο κ. Απατσίδη για να συνεχίσει.
Λυπούμαστε πολύ για τον Πρόεδρο κ. Γκιουρτζή που δεν είχε το σθένος να επιβάλει την τάξη, ζητώντας από το σύμβουλο της πλειοψηφίας είτε να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό και να ζητήσει συγνώμη, ή να αποβληθεί από την αίθουσα.
Ο ένας μετά τον άλλον, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποκαλύπτονται, είτε στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου είτε ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Να τους χαίρεται τέτοιους συμβούλους ο Δήμαρχος και να θυμάται πως: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».
Η δημοτική μας παράταξη καταγγέλλει αυτού του είδους τις συμπεριφορές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει απτόητη το αντιπολιτευτικό της έργο προς όφελος των δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ????? Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.....ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.........ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!!!!!!!