Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΣΥΝ: Χρέος της Αριστεράς οι κοινωνικοί αγώνες

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει το χρέος της Αριστεράς να συμμετέχει στους αγώνες των κοινωνικών δυνάμεων, ενώ υπογραμμίζει ότι τα αιτήματα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη σήμερα ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά.
Η ανακοίνωση του ΣΥΝ έχει ως εξής:Η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι μια μέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να αγωνιστούμε στο πλευρό των κοινωνικών δυνάμεων που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, να αγωνιστούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης, σε κάθε γειτονιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά.

Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μεταφράζονται σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας. Την ίδια στιγμή η δημοκρατία συρρικνώνεται, το Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε έναν απλό παρακολουθητή των εξελίξεων, ο δημοκρατικός διάλογος χάνει την ουσία του, οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς τη στοιχειώδη κοινωνική νομιμοποίηση, μέσα σε ένα πλαίσιο όξυνσης της καταστολής και περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Η φετινή επέτειος συνέπεσε, όμως, και με την αντεπίθεση του λαϊκού παράγοντα, με τις πλημμυρισμένες από το λαό πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Με τα αιτήματα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη να ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά. Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο μια για πάντα την κοινωνία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: