Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο δήμο Αλεξάνδρειας αναφορικά με την ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση της υφυπουργού Παιδείας να καταργήσει το Γυμνάσιο Πλατέος. Χτες το απόγευμα συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος και ακολούθως το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας και πάρθηκαν αποφάσεις δυναμικών κινητοποιήσεων ώστε να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο καυτηρίασε τους...κ. Καρτσιώτη και Φλιτούρη, περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και διευθυντή εκπαίδευσης Ημαθίας αντίστοιχα, αποκαλώντας τους "κομματικούς εγκάθετους". Αποκάλεσε την απόφαση της Ε. Χριστοφιλλοπούλου ως "ανεκδιήγητη και απαράδεκτη" και τόνισε με απόλυτο τρόπο ότι "ο δήμος δεν θα έχει στο εξής καμιά συνεργασία με τους Καρτσιώτη και Φλιτούρη και δεν αναλαμβάνει καμιά υποχρέωση που απορρέει από το νόμο και αφορά στην μετακίνηση των μαθητών και την επισκευή ή συντήρηση των σχολικών μονάδων".
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης στη χτεσινή συνεδρίαση άσκησε έντονη κριτική στους κομματικούς εγκάθετους του ΠΑΣΟΚ και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αλλαγή του ΦΕΚ του Μαρτίου που άλλαξε εσχάτως και αντί της συγχώνευσης των Γυμνασίων Τρικάλων-Κορυφής συντηρεί το πρώτο και καταργεί το γυμνάσιο Πλατέος.
Κατήγγειλε όλους εκείνους που με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους πίεσαν τους κομματικούς εγκάθετους και καταργούν ένα γυμνάσιο με ιστορία πάνω από 60 έτη και φωτογράφισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου και Τόλκα ενώ σημείωσε ότι ο Σιδηρόπουλος διαχώρισε τη θέση του και τέθηκε στο πλευρό του δήμου και των Πλατιωτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΑπό την πλευρά της η αντιπολίτευση και δη η μείζονα φρόντισε εξ αρχής να κάνει γνωστή την τακτική της. Απουσίαζε ο επικεφαλής της Μπ. Γκιόνογλου που ως γνωστόν αυτός ήταν που είχε υποστηρίξει να κλείσει το Γυμνάσιο Πλατέος. Απουσίαζαν ακόμα οι Κιρκιλιανίδης, Λαμπίρη, Δριστάς, Ναλμπάντης, Ανεσίδης.
Η παράταξη δια του Τασιόπουλου ζήτησε να αναβληθεί το θέμα και αφού απορρίφθηκε το αίτημα τοποθετήθηκε υποστηρίζοντας ότι ως παράταξη τάχθηκε εξ αρχής θετικά στη διεκδίκηση να μη κλείσει κανένα σχολείο του δήμου.
Βέβαια, αυτό δεν ισχύει αφού είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι απόψεις ενός εκάστου και δεν προσφέρει τίποτα να τις επαναλάβουμε.
Θεωρώ ότι η τοποθέτηση της μείζονος μειοψηφίας ήταν υποκριτική και ήταν φανερό ότι όλοι χαίρονταν με την εξέλιξη αυτή αφού θεωρούν ότι δέχεται προσωπικό πλήγμα ο ίδιος ο δήμαρχος Δημητριάδης.

Από την πλευρά του ο Θ. Τσιάπλας επανέλαβε την θέση του ότι δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο και θα πρέπει να αντιδράσουν με όλους τους τρόπους ώστε να προλάβουν τετελεσμένα.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΝα σημειωθεί ότι η κουτσουρεμένη παράταξη Γκιόνογλου (Απατσίδης, Τασιόπουλος, Βουλγαροπούλου- ο Ισ. Χαλκίδης είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα γιατί είχε ασκηθεί κριτική στον αδερφό του!) αποχώρησε από τη συνεδρίαση γιατί κάποιοι πολίτες από το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα σχολίαζαν τις τοποθετήσεις τους! Προφανώς έψαχναν αιτία και έφυγαν.

Να σημειωθεί ότι το συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και παραστάσεις κατά της απόφασης της Χριστοφιλλοπούλου.

Σήμερα έγινε συμβολική κινητοποίηση στο Πλατύ. Κάτοικοι και μαθητές έκαναν πορεία από το δημοτικό κατάστημα ως το σταθμό του ΟΣΕ και καθυστέρησαν έναν συρμό επί δεκάλεπτο θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι θα διεκδικήσουν δυναμικά το σχολείο τους.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.
Εντός των επομένων ωρών θα ανεβάσουμε όλα τα βίντεο από χτες και σήμερα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dimitriadoi oi politikoi einai kaloi otan sou kanoun ta xatiria ? eleos pou apeuthinesai ? se zontana ?

Ανώνυμος είπε...

λιγο λογικη σκεψη και οχι καλουπια καλο θα ηταν 6.22

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΠΕΤΥΧΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ti oti aputhinetai se zontana ? gnosto