Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Η χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, δεν αποτελεί αρχή εξόδου από την κρίση αλλά την επίσπευση της πρώτης πράξης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...Όπως τονίζει, η ανάγκη γι μια ριζική στροφή για εξεύρεση δομικής ευρωπαϊκής λύσης στην ευρωπαϊκή συστημική κρίση, διαψεύστηκε για μία ακόμη φορά, αφού η ηγεσία της Ευρώπης, απέδειξε ότι μένει δέσμια της στρατηγικής του αδιέξοδου και χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού.

«Πριν από ένα χρόνο οι ευρωπαϊκές ηγεσίες έκαναν επιλογές που επέτειναν και βάθυναν την κρίση. Ένα χρόνο μετά παρά τον πανικό τους, συνεχίζουν την ίδια λογική» συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χθεσινή απόφαση, αποτελεί μια καθυστερημένη, ανεπαρκή και αποσπασματική απάντηση και δεν είναι λύση στο πρόβλημα, δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αντί να παρακάμπτει τις αγορές για άλλη μια φορά ματαίως προσπαθεί να τις κατευνάσει. Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για μια απάντηση που δεν βγάζει την ελληνική οικονομία από την ύφεση, «ούτε ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από τις οδυνηρές επιπτώσεις που επέφεραν τα καταστροφικά μέτρα των μνημονίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: