Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Μία ανάσα από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο ενώ για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Πειραιά και Εύβοια...Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος με ζέστη κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά έως και τους 38.

Την Δευτέρα και την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο και ζεστό καιρό, με περιορισμένες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα δυτικά στους 39.

Την ίδια στιγμή, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για το Σάββατο για την περιοχή της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και της Εύβοιας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες παρακαλούνται να λάβουν μην πετούν αναμμένα τσιγάρα, να μην καίνε ξερά χόρτα και κλαδιά και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν μηχανήματα που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: