Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η κυβέρνηση καταργεί 3.000 κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία, συγχωνεύει 330 κλινικές, παραχωρεί 550 κρεβάτια στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και μετακινεί 600 κλινικούς γιατρούς, όχι για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες, αλλά γιατί δε θέλει να προσληφθούν οι αναγκαίοι γιατροί.Στο νοσοκομείο μας κλείνουν 3 κλινικές: μαιευτική – γυναικολογική, παιδιατρική, ΩΡΛ και...καταργούνται 20 κλίνες από τις 120 που υπάρχουν σήμερα. 20 κλίνες αντιστοιχούν σε 42 εργαζόμενους – γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Αυτά είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσει κλείσιμο και άλλων κλινικών.
Στο νοσοκομείο και στο ΙΚΑ Νάουσας οι ελλείψεις σε
γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τραγικές. Δε μπορούν να εξυπηρετήσουν τους 34.500 κατοίκους της περιοχής μας. Ιδιαίτερα ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι, οι υπερήλικες, συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει γι’ αυτές τις εξελίξεις. Οργάνωσε κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς στα ταμεία του νοσοκομείου και συγκεντρώσεις έξω από ΙΚΑ και νοσοκομείο, πραγματοποίησε δεκάδες παραστάσεις και παρεμβάσεις.
Οι καθησυχαστικές δηλώσεις τοπικών βουλευτών και παραγόντων στόχο είχαν και έχουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων και του λαού.
Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς που συμφωνούν με τη λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων υγείας».
Γυρίστε την πλάτη και στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν το συμβιβασμό και τη συναίνεση με την αντιλαϊκή πολιτική.
Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν, αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο.
Η κυβέρνηση δε θέλει να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Επιδιώκει να εξασφαλίσει περισσότερα κρατικά έσοδα για να στηριχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι’ αυτό περικόπτονται 1,3 δις ευρώ το 2011 και 350 εκ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015
Γι’ αυτό γίνονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και νοσοκομείων. Γι’ αυτό πληρώνουμε από την τσέπη μας εκατοντάδες φάρμακα, είσοδο και γιατρούς μέσα σε νοσοκομεία. Γι’ αυτό τα νοσοκομεία λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια (κόστος - κέρδος) και αυξάνονται οι πληρωμές των ασθενών για θεραπείες, εξετάσεις και νοσηλεία, για να είναι τα νοσοκομεία «βιώσιμα». Γι’ αυτό αυξάνεται ο χρόνος αναμονής για εξετάσεις και θεραπείες και οι περισσότεροι ασθενείς γίνονται
πελάτες ιδιωτικών ιατρείων – κλινικών και εξεταστικών κέντρων.
Γι’ αυτό παγώνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων και παραδίνουν στους εργολάβους και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων. Γι’ αυτό θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί, αφού θα συνδεθούν με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα. Γι’ αυτό καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, εργολαβικοί εργαζόμενοι εργάζονται για ψίχουλα χωρίς δικαιώματα.
Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στα δημόσια νοσοκομεία. Θεωρεί «κόστος» και «σπατάλη» την υγεία, βάζει κριτήριο τη χαμηλή πληρότητα των νοσοκομείων. Θαρρείς και είναι ξενοδοχεία στη Μύκονο που κρίνονται με αυτό τον τρόπο.
Το νοσοκομείο μας για να έχει πληρότητα πρέπει να έχει γιατρούς, νοσηλευτές και όχι να λειτουργεί ως διαμετακομιστικό κέντρο προς άλλα μεγαλύτερα νοσοκομεία. Πώς θα αποκτήσει «επισκεψιμότητα», όπως μας λένε, αφού εκατοντάδες άνεργοι, ανασφάλιστοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στο ΙΚΑ;
Τα μέτρα αυτά πρέπει να βρουν καθολική αντίσταση των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων, των λαϊκών στρωμάτων.
Να εμποδίσουμε την εφαρμογή τους.
Να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας του λαού
στα δικά μας χέρια.
Όσο δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων, όσο η υγεία γίνεται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, τόσο θα χειροτερεύει η ζωή μας.
Πάλη για δημόσια, δωρεάν, λαϊκή υγεία για όλους.

Διεκδικούμε:Να μη συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, κανένα κρεβάτι, κανένα νοσοκομείο.
Να απαγορευτούν οι συμβάσεις ανάμεσα σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των μονάδων υγείας με βάση τις ανάγκες του λαού.
Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την υγεία.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε νοσοκομείο και ΙΚΑ όλοι οι άνεργοι, ανασφάλιστοι.
Να μετατραπούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου.
ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8.00μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: