Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ως συμβιβασμό που δίνει μια ανάσα στη χώρα με θετικά στοιχεία την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του επιτοκίου και τη δεκαετή περίοδο χάριτος χαρακτηρίζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα ο Φώτης Κουβέλης επικρίνοντας όμως την επανάληψη, όπως τονίζει, της δογματικής προσήλωσης της ΕΕ στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας αλλά και την υποχρέωση για εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου...Οι αποφάσεις της Συνόδου, υποστηρίζει ο Φ.Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, «αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση της αποτυχίας του Μνημονίου». Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς καλεί επίσης για τη διαμόρφωση ένα δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας και τους ανέργους αλλά και για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει πως η κοινωνία είναι αντίθετη με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική καθώς τα οικονομικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά.

Σχετικά δε με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάζει τις αποφάσεις της σε μια νύχτα, λέγοντας πως οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής τροφοδοτούν την ένταση.

Εκφράζοντας, τέλος, την ανησυχία του για τον κατακερματισμό των δυνάμεων της Αριστεράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτηρίζει όμως επικοινωνιακή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ένα ευρύτερο εκλογικό αντιμνημονιακό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: