Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΝ.ΚΛΩ Αμερικανικό ενδιαφέρον για εξαγορά

Στην υποβολή επίσημης πρότασης στις πιστώτριες τράπεζες της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», προκειμένου να συναφθεί επί της ουσίας συμφωνία εξαγοράς της εισηγμένης, προχώρησε fund από τις ΗΠΑ, που ενδιαφέρεται να θέσει τις βάσεις για επέκταση της ελληνικής εταιρείας στην αμερικανική αγορά...Το κόστος
Ωστόσο, η όλη συμφωνία περνά μέσα από την ανάληψη-απο-πληρωμή από το fund των ΗΠΑ του τραπεζικού δανεισμού της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» με κάποιο ποσοστό discount.

Ο δανεισμός αυτός είναι μεγάλος και φτάνει τα 240-250 εκατ. ευρώ, ενώ η διαχείρισή του αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του fund και των τραπεζών, εν προκειμένω της Εθνικής Τράπεζας, η οποία κατέχει το 45% αυτού του χρέους και έχει ρόλο συντονιστή και για τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το σχέδιο
Εάν ευοδωθούν οι σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζες, τότε οι Αμερικανοί επενδυτές θα εξαγοράσουν την ΕΝ.ΚΛΩ. και θα θέσουν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε προετοιμαστεί για να μπορέσει να επιβιώσει η εταιρεία, η οποία βέβαια στερείται παντελώς κεφαλαίων κίνησης.

Έτσι, από τα περίπου 600 άτομα του εργατικού δυναμικού της θα παραμείνουν στις θέσεις τους 245, θα επαναλειτουργήσουν δύο κλωστήρια στη Ροδόπη και τη Μαρώνεια, το τμήμα ανάπτυξης στην Κομοτηνή, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων-παραγωγής ενέργειας σε ισάριθμα ακίνητα της εταιρείας (ένα στη βόρεια και ένα στη νότια Ελλάδα).

Την ίδια στιγμή θα γίνει πράξη το σχέδιο εισόδου στην αμερικανική αγορά με τη συλλογή ενδυμάτων «Stevi Ritch», η οποία είναι έτοιμη τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε ζητήματα marketing, διαφήμισης κ.α.

Προς έγκριση
Τα παραπάνω έθεσε προς έγκριση στη χθεσινή τακτική (επαναληπτική) γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΝ.ΚΛΩ., Ι. Μουσουλίδης, δηλώνοντας ότι αυτή η προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης είναι η ύστατη.

Να σημειωθεί πως εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση της εταιρείας με την εγγύηση του Δημοσίου (με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ), με αποτέλεσμα τα εργοστάσια της επιχείρησης να παραμένουν επί μακρόν κλειστά, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι σχεδόν δύο χρόνια, ενώ πολλοί πιστωτές έχουν προβεί σε δικαστικά μέτρα διεκδίκησης των οφειλών τους.
πηγη: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: