Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑΟΥΣΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Π. Σιλιγκούνας είναι ένας νέος άνθρωπος που όντας μέλος του ΠΑΣΟΚ στην οργάνωση της Νάουσας έφτασε στα όριά του και αφού είδε και απόειδε τα βρόντηξε και παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόμενος για την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του και για όλα όσα συμβαίνουν εντός της οργάνωσης.
Η επιστολή παραίτησης είναι:Ένιωσα την ανάγκη πριν μερικά χρόνια να μετάσχω, έστω και από το μικρό αυτό μετερίζι, στα κοινά και να υπάρξω μέσα από μια κεντρο-αριστερή πολιτική παράταξη, όπως τότε πίστευα ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία διαπίστωνα με έκπληξη ότι το ΠΑΣΟΚ όλο και περισσότερο απομακρυνόταν από αυτή την κεντρο-αριστερά που άλλοτε εξέφραζε.
Βρέθηκα απέναντι σε πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς για ένα δημοκρατικό σύστημα έννοιες, όπως «γραμμή», «γραμμιτζής», «κομματική πειθαρχία» και άλλα πολλά απείρου κάλλους.
Ωστόσο παρέμεινα, γιατί πίστευα ότι θα άλλαζαν αυτοί και όχι εγώ. Προσφάτως η ελπίδα μου για
ορθή και δίκαιη διακυβέρνηση της πατρίδας μου ενισχύθηκε από τις εξαγγελίες και το νέο ήθος του νέου ΠΑΣΟΚ που επαγγέλλετο ο πρόεδρος του κινήματος. Πίστεψα στη δίκαιη, αριστερή αναδιανομή του πλούτου και τη γενική επανεκκίνηση. Όχι απλώς διαψεύσθηκα αλλά προσβλήθηκα βαθύτατα από τις εκ διαμέτρου αντίθετες μετέπειτα πρακτικές της κυβέρνησης.

Αρνούμαι, λοιπόν, να αποτελώ στέλεχος αυτής της παράταξης και να νομιμοποιώ με την κομματική συμμετοχή τη σειρά των μνημονίων, την πολιτική του άμετρου δανεισμού και της υπερχρέωσης, την καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων και την παράλληλη ανοχή στον επιλεκτικό πλουτισμό των ολίγων εκλεκτών.
Δεν ανέχομαι να νομιμοποιώ έστω και αριθμητικά ως μέλος του ΠΑΣΟΚ την ωμή βία προς συμπολίτες μου οι οποίοι απλώς εκτελούν τις δημοκρατικές υποχρεώσεις τους και τα δημοκρατικά τους καθήκοντα: αυτά της πνευματικής εγρήγορσης και της διαδήλωσης.
ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: