Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" ΠΗΡΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ;

Πως τα φέρνει τα πράγματα η ζωή. Από δω τα πάει από κει τα φέρνει και όλο γεγονότα που αξίζει να σχολιαστούν αν μη τι άλλο.
Το λέω αυτό διότι χτες έγινε μια δημοπρασία στη Θεσσαλονίκη για ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και το έργο κατοχυρώθηκε στην εταιρία του...πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μπ. Γκιόνογλου.
Το έργο αφορά στην ανάπλαση του κέντρου της Αλεξάνδρειας, είναι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και το πήρε η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΑΕ ιδιοκτησίας των αδερφών Γκιόνογλου.
Τα ερωτήματα που εύλογα έχει ο κάθε ένας πολίτης είναι το ύψος της έκπτωσης που έδωσε ο ανάδοχος, τι θα κάνουν οι συνάδελφοί του στην ίδια παράταξη σχετικά με το ύψος της έκπτωσης. Επίσης ερωτήματα εγείρονται αν και κατά πόσο είναι θεμιτή και συμβατή πολιτικά η πράξη να κατασκευάζει έργο ο εργολήπτης Μπ. Γκιόνογλου και να ελέγχει ο σύμβουλος Μπ. Γκιόνογλου την ορθή και καλή υλοποιήση του έργου.
Θα πει κάποιος ότι η αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν έχει καμιά εμπλοκή. Σωστά, αλλά στο δήμο Αλεξάνδρειας θα κατασκευαστεί το έργο και ο δήμος έχει κάθε συμφέρον και επιδίωξη να γίνει σωστά το έργο.
Η ΕΚΠΤΩΣΗΗ έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος είναι της τάξης του 2,5%. Μια έκπτωση καθόλα νόμιμη. Ωστόσο, θα πρέπει να μας πει η παράταξη Γκιόνογλου τι άποψη έχει επί του ύψους της έκπτωσης αφού ως σήμερα η θέση της ήταν να καταψηφίζει όλα τα έργα που έρχονταν στο συμβούλιο με την αιτιολογία ότι οι εκπτώσεις των εργολάβων ήταν πολύ χαμηλές.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα πουν ένας έκαστος σύμβουλος της παράταξης αυτής για το έργο αυτό και την έκπτωση που πήρε ο ανάδοχος, δηλαδή ο αρχηγός της παράταξής τους.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΤέλος, μια πληροφορία που είναι διασταυρωμένη φέρει τον ανάδοχο του έργου να προχωρά σε συνεργασία με υπεργολάβους ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Ένας εξ αυτών είναι και ο κατασευαστής του περιβόητου Υδατόπυργου Παλιόχωρας που έχει υποστεί τόσο μεγάλη κριτική από την παράταξη Γκιόνογλου.
Πως αλήθεια θα συνεργαστεί ο ανάδοχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης με έναν που τον έχει κάνει κριτική ότι έχει κατασκευαστικές ατέλειες σε προηγούμενο έργο;
Αρχίζει να έχει ενδιαφέρον το θέμα και θα το παρακολουθήσουμε για τη δική σας ενημέρωση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μπάμπη και εις ανώτερα. Καλές δουλειές με τον υποστηρικτή σου προεκλογικά Μαμουτόπουλο. Ωραία είδηση ρε Μόχλα μας έδωσες

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ? Ο ΜΠΑΜΠΗΣ? ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ? ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΑΜΠΗ! ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΖΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ? ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΗΡΕ ΟΧΙ ΜΙΖΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΙΡΜΑ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ??????????

Ανώνυμος είπε...

θέμα με την ανάθεση του έργου στο Γκιόνογλου δεν υπάρχει από τη στιγμή που η ανάθεση γίνεται μέσω της Περιφέρειας. Η πιθανή όμως συνεργασία με το ανάδοχο του έργου του υδατόπυργου στη Παλαιόχωρα δημιουγεί πολιτικό πρόβλημα στον πρώην Δήμαρχο!! Πως μπορείς να συνεργαστείς με αυτόν που αφήνεις να εννοηθεί πως πήρε έργου του Δήμου χωρίς διαφανείς διαδικασίες και με αυτόν που παρέδωσε το έργο με τεχνικές ατέλεις....;;;
Άρα συνεργάζεσαι με αυτόν που σε στήριξε στις εκλογες!!!