Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ- ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ!!

Κριτική και ενστάσεις για το συντονισμό και τη λειτουργία της κυβέρνησης και όχι για την ασκούμενη πολιτική εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Κάποιοι μάλιστα βουλευτές διατύπωσαν θέσεις υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους ή επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους.
Βέβαια, ουδείς εξ αυτών που υποτίθεται ότι έχουν πει δημόσια άλλη άποψη την υποστήριξε μπροστά στον Παπανδρέου με αποτέλεσμα να τρωθεί η αξιοπιστία του αφού προτιμά τη σιγουριά του "μαντριού" παρά μια διαγραφή που θα σημαίνει και αυτόματη έξοδο από τη Βουλή όταν γίνουν εκλογές../Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο για «σοβαρή αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, στο σωστό μοίρασμα του κοινωνικού κόστους και στην εφαρμογή της πολιτικής μας» και για «έλλειψη ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τη χώρα».

Ανέφερε ακόμη ότι «ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας ίσως θα μπορούσε να γίνει και χωρίς εμάς, όμως είναι πολύ σημαντικό να γίνει από εμάς» και τόνισε ότι «αν δεν μπορούμε να πάμε αποφασισμένα, ξεκάθαρα και συντεταγμένα σε αυτό το δρόμο, να το πούμε τώρα για να πάρει το λόγο ο λαός μετά».

«Αντίπαλός μας είναι οι δικές μας πολιτικές ανεπάρκειες. Στερούμαστε ιδεολογικών μηχανισμών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Θεοδωρίδης και τόνισε ότι αφού υπάρχουν θυσίες εκ μέρους των πολιτών πρέπει να υπάρξει και μια πολιτική που να ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού. Από την πλευρά του ο Έκτωρ Νασιώκας εκτίμησε ότι η δημόσια διοίκηση είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που παρέλαβε η κυβέρνηση, ότι το επιτελείο συντονισμού της κυβέρνησης και το οικονομικό επιτελείο «έχουν πρόβλημα».

Σε επικριτικό ύφος ήταν και η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «κανένας δεν είναι αλάθητος», αλλά και «αναντικατάστατος». «Χωρίς την ανάπτυξη δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής», παρατήρησε ο Κώστας Σπηλιόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, προτεραιότητες και αυστηρή επιτήρηση για την ανάπτυξη.

Αμφιβολίες για το εάν η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφουγκράζεται την αγωνία της κοινωνίας εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Είμαστε σε μεταίχμιο που χρειάζεται ανασυγκρότηση δυνάμεων, μια νέα αρχή και η εξειδίκευση του σημερινού σχεδίου», ανέφερε ο Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ εντόπισε «επικίνδυνες αρρυθμίες στη λειτουργία του κράτους» και «συγκεχυμένες» αρμοδιότητες μεταξύ υπουργείων.

«Για μένα το πρόβλημα είναι πόσο αντέχει η κοινωνία, πώς θα την κρατήσουμε όρθια και δεν θα διαλυθεί ο ιστός της», παρατήρησε η Σούλα Μερεντίτη, τονίζοντας ότι «θα τα καταφέρουμε με ολοκληρωμένο σχέδιο, αλήθειες και στόχους που θα υπηρετούμε όλοι και όχι αποσπασματικά». Σχετικά με το «opengov, ο Πυθαγόρας Βαρδίκος είπε ότι «χρειάζεται πιο πολύ ένας 'πρασινοφρουρός' παρά ένα καλό βιογραφικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: