Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΕΡΦΑ Πέλλας: Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη πόλη μας - Έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας

Η κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Καμένου ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη τη μεταφορά προσφύγων στα Γιαννιτσά. Πολλά τοπικά ΜΜΕ, με απροκάλυπτα.....
ξενοφοβική στάση, ανακρίβειες, αναπαραγωγή φασιστικών δηλώσεων του βουλευτή της τοπικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και ψευδών ειδήσεων,προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, να καλλιεργήσουν ένα κλίμα ανησυχίας στους πολίτες της πόλης.

Ο δεξιός δήμαρχος της πόλης, γνωστός από τις προσκλήσεις του στην συμμορία της Χρυσής Αυγής στον Ομαδικό Τάφο τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αποφύγει τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι στο προσφυγικό δράμα, σε μια κατεξοχήν προσφυγική πόλη, προτίμησε να πετάξει την ευθύνη από πάνω του, δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Με εμπρηστικές δηλώσεις και καλώντας ανοιχτό  Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα να ακουστεί μια διαφορετική άποψη, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας από ακροδεξιούς, πήρε απόφαση να «περιφρουρήσει το στρατόπεδο!» δηλώνοντας μάλιστα ότι θα κάνει ο ίδιος το πρώτο νούμερο!! Ακούστηκαν εκφράσεις που προέτρεπαν ευθέως σε πράξεις βίας και σίγουρα το βίντεο της συνεδρίασης θα αποτελέσει αντικείμενο της Εισαγγελίας.

Αποθράσυνε έτσι τις ακροδεξιές ομάδες και τη χρυσή αυγή, ανοίγοντας στην ουσία το δρόμο για τις αθλιότητες που ακολούθησαν με το κάψιμο του στρατοπέδου το βράδυ του Σαββάτου και ακόμη ενός στρατοπέδου στην πόλη, ξημερώματα Κυριακής. Αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά ότι δίνοντας χώρο στην ξενοφοβία και τη ρατσιστική υστερία από τα ΜΜΕ και τη Δημοτική Αρχή, ουσιαστικά παρέχουν κάλυψη και χρόνο στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής  να περιφέρεται στις γειτονιές και να παριστάνει το νόμιμο πολιτικό κόμμα χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και επιχειρώντας να ξαναφέρει τους δολοφόνους Ρουπακιάδες στις γειτονιές μας.

Η απάντηση του απλού κόσμου, που απλόχερα εδώ και μήνες προσφέρει σημαντικότατη βοήθεια στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες της Ειδομένης ήταν άμεση. Την Κυριακή το βράδυ σε μια κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ανέλαβε ήδη δράσεις αλληλεγγύης. Την Τετάρτη καλείται σύσκεψη φορέων, καθημερινά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα συγκεντρώνεται υλικό για τους πρόσφυγες στο Εργατικό Κέντρο, την Κυριακή θα γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης με ομιλητή τον καθηγητή κ.Τσιάκαλο ενώ ο συντονισμός θα είναι συνεχής για την άμεση στήριξη των προσφύγων.

Χρειάζεται η δημοτική αρχή να βρει και να ετοιμάσει άμεσα χώρους του δήμου για να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Θέλουμε χώρους ανοιχτούς, με πλήρη παροχή ιατρικής περίθαλψης, χώρους ανοιχτούς για τη κοινωνία. 


Στις 19 Μάρτη διαδηλώνουμε σε οκτώ πόλεις στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία και η φασιστική απειλή. Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ολοι μαζι να σωσουμε οτι εχει μεινει...... αν εχει μεινει τιποτε......