Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ: ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την τοποθέτηση στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ, του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Μωϋσιάδη και την βελτίωση του καθορισμού των όρων χρήσης και εισόδου οχημάτων πεζοδρομημένων περιοχών του Εμπορικού Κέντρου και της Οδού Κοντογεωργάκη με τροποποίηση, αποφάσισε, μεταξύ και άλλων θεμάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Αρκετές ήταν επίσης και οι ερωτήσεις που δέχτηκε η Δήμαρχος σχετικά με ζητήματα του Δήμου στα προ ημερήσιας θέματα, ενώ το κλίμα που διεξήχθη η συνεδρίαση ήταν σχετικά ήρεμο.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ που φιλεξενεί η καθημερινή εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝΕρώτηση για τον προσδιορισμό της ημέρας που θα συζητηθεί το θέμα των όρων σύμβασης για τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων μετά την αίτηση που κατέθεσαν πολίτες της Βέροιας έθεσε ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Νίκος Ασλάνογλου. Το ίδιο ερώτημα τέθηκε και από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστο Σκουμπόπουλο ο οποίος πρόσθεσε ότι η Δήμαρχος όφειλε να φέρει το θέμα εντός τριάντα ημερών, σύμφωνα με όσα ορίζει ο σχετικός νόμος, από την ημέρα που κατατέθηκε το αίτημα, πράγμα που δεν έγινε.
Απαντώντας η Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου σημείωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις, αφού ενημερωθεί πρώτα το νέο μέλος του ΕΣΔΑ και ταυτόχρονα θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε εάν επιθυμούν να τοποθετηθούν.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
Στα δελτία τύπου που εκδίδει ο Δήμος Βέροιας μέσω των οποίων ευχαριστεί τους χορηγούς του αναφέρθηκε ο κ. Σκουμπόπουλος και εξειδικεύοντάς το ρώτησε συγκεκριμένα για το ευχαριστήριο προς επιχειρήσεις που δώρισαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μαθήματα γνώσης διαδικτύου ζητώντας να μάθει εάν η απόφαση αποδοχής των δωρεών έχει εγκριθεί από τη Δημαρχιακή επιτροπή. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης και η Δήμαρχος υπερασπίστηκαν την πολιτική του Δήμου ως προς τις χορηγίες και δωρεές. Η κ. Ουσουλτζόγλου μάλιστα τόνισε μεταξύ άλλων «δωρεές έχουμε, εσείς δεν είχατε. Δεχόμαστε, χωρίς παραχωρήσεις και χωρίς υπονοούμενα. Όταν ο Δήμος αδυνατεί να το κάνει, καλώς τότε υπάρχουν οι δωρητές. Δεν μπαίνουν στην τσέπη μας, αλλά διατίθενται στους δημότες»

ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΑ
«Οκτώβριο μήνα νομιμοποιήσαμε με απόφαση τη σύμβαση για τα αμμοχάλικα, δεχόμενοι να υπάρξει και συνέταιρος στην εταιρεία που είχε αναλάβει την εκμετάλλευσή τους» είπε ο κ. Σκουμπόπουλος και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων όπως αν η σύμβαση υλοποιήθηκε, εάν εκτελείται, ποιος διαχειρίζεται το χώρο και εάν ανατέθηκε σε υπαλλήλους η επίβλεψη. Απαντώντας η Δήμαρχος είπε πως ο Δήμος έχει επιτέλους έσοδα από τη σύμβαση αυτή και πως κάποιοι προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες εννοώντας τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Στέργιο Διαμάντη. Ο ίδιος παίρνοντας το λόγο επιτέθηκε στον πρώην Δήμαρχο λέγοντας ότι επί θητείας του δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεσμεύτηκε σε επόμενη συνεδρίαση να προσκομίσει στοιχεία για τις αμμοληψίες που γίνονταν παράνομα παλιότερα και για το τι ισχύει σήμερα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΒ
Τους λόγους που παραιτήθηκε ο Αντώνης Τσιάρας από Προέδρος της ΔΕΥΑΒ ζήτησε να μάθει ο κ. Σκουμπόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι παρά την επιστολή παραίτησης που δόθηκε στη δημοσιότητα και τις συνεντεύξεις τύπου σε τοπικά ραδιόφωνα και εφημερίδες δεν προέκυψε ο λόγος παραίτησης.
«Παραιτηθήκατε γιατί πικραθήκατε για τις αμοιβές των Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων ή επειδή δεν μπορούσατε να κάνετε κουμάντο στην Επιχείρηση;» αναρωτήθηκε ο πρώην Δήμαρχος και είπε πως υπάρχουν καταγγελίες για συμπεριφορές που ευνοούν απροκάλυπτα « κολλητούς».
Στην απάντησή του ο κ. Τσιάρας επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε και έχουν να κάνουν με την αλλαγή νοοτροπίας εργαζομένων και υπευθύνων την οποία δεν είδε να έχει συμβεί. Ταυτόχρονα με έντονο ύφος υπερασπίστηκε το έργο του στη ΔΕΥΑΒ και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση για μη παραγωγή έργου και γιγάντωση χρεών.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣΤην ανάγκη περισσότερης καθαριότητας στις δημόσιες τουαλέτες και ανακαίνισής τους επισήμανε η Μαρία Τσαμήτρου Καραχατζή. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Σουμελίδης στην απάντησή του δήλωσε ότι καθαρίζονται κάθε μέρα και πως σε κάποιες θα γίνουν τα απαραίτητα έργα και επιδιορθώσεις.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΛΑΒΕΡΙΔΗΤην παραίτησή του από το Δ.Σ Δημοτικού Σχολείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγιοπούλου ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της κ. Ουσουλτζόγλου Αγαθόνικος Δελαβερίδης , ακολουθώντας όπως είπε το «τσουνάμι» παραιτήσεων, μετά την παραίτηση του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου και του Αντώνη Τσιάρα. Η Δήμαρχος λίγο αργότερα παίρνοντας το λόγο, την έκανε δεκτή, τονίζοντας ότι παρά τα όσα λέγονται για μη συνοχή στην ομάδα της αυτό δεν συμβαίνει και πως είναι περήφανη για τους συναδέλφους της «που δεν σκέφτονται την καρέκλα, δεν είναι πολιτευτές, αλλά θέλουν να προσφέρουν στο κοινό καλό».

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝΣτη συνέχεια ο κ. Δελαβερίδης έθεσε μια σειρά ερωτημάτων μεταξύ των οποίων ήταν η κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Εργοχώρι, τους λόγους παραίτησης του κ. Τσιάρα, και γιατί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος δεν κινεί τη διαδικασία αποβολής Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι απουσιάζουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις. Στο τελευταίο ερώτημα απάντησε ο κ. Τσαπαρόπουλος λέγοντας ότι ο ένας που απουσιάζει για πάνω από τρεις συνεχόμενες φορές αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ οι υπόλοιποι είτε δεν απουσιάζουν συνεχόμενα, είτε έρχονται, παραμένουν για λίγο και αποχωρούν.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝΤην πρόταση να σταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει στους αθλητές να συνεχίσουν τον αθλητισμό μόλις διορισθούν στο Δημόσιο, κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού Γιώργος Μιχαηλίδης. Με την πρόταση συμφώνησαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αποτέλεσε η έγκριση της τροποποίησης του καθορισμού των όρων χρήσης και εισόδου οχημάτων πεζοδρομημένων περιοχών του Εμπορικού Κέντρου και της Οδού Κοντογεωργάκη.
Ο νέος αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Αστυνομία Βέροιας Παύλος Παυλίδης, πρότεινε να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων πρότεινε να δοθούν τηλεχειριστήρια στους μόνιμους κατοίκους του εμπορικού κέντρου Κοντογεωργάκη και να δοθεί από ένα τηλεχειριστήριο στους Προέδρους Σωματείων Ιδιοκτητών Φορτηγών.
Όπως επισημάνθηκε, οι παρακάτω Υπηρεσίες: ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΒ θα έχουν από ένα τηλεχειριστήριο ενώ κάθε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της ΕΛΑΣ θα έχει στη διάθεση του και από ένα τηλεχειριστήριο.
Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Σκουμπόπουλος, αποδέχτηκε τις τροποποιήσεις και ζήτησε να δοθεί τηλεχειριστήριο και στους γιατρούς που διαθέτουν ιατρεία στην οδό Κοντογεωργάκη ενώ ο κ. Μηλιόπουλος πρότεινε να γίνεται καταγραφή των τηλεχειριστηρίων.

ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΜε τη θετική ψήφο του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχε και λευκό από την αντιπολίτευση εγκρίθηκε η πρόταση της Δημάρχου να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της ΔΕΥΑΒ ο Νίκος Μωϋσιάδης αντικαθιστώντας τον Αντώνη Τσιάρα που παραιτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: