Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΠΛΑΤΥ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε μέσα σε 25 μόλις λεπτά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είχε ένα και μοναδικό θέμα: τη ..."μεταφορά" των υπαλλήλων της δημοτικής επιχείρησης που έκλεισε στο προσωπικό του Δήμου.
Στο εξής οι άνθρωποι αυτοί θα εργάζονται σε προσωποπαγείς θέσεις. Δηλαδή, με την αποχώρηση τους από την υπηρεσία θα παύει αυτόματα να υφίσταται και η θέση την οποία είχαν.
Και μεταξύ μας, πολύ καλά έκανε το δημοτικό συμβούλιο και τους έβαλε στο προσωπικό του Δήμου. Και ας είναι - όπως είπε ο δήμαρχος - μια επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, και ας σημάνει και μια ακύρωση κάποιου έργου η μισθοδοσία τους.
  Παρότι υπήρξαν αντιθέσεις για το αν έπρεπε να προσληφθούν τόσοι άνθρωποι (με οποιοδήποτε καθεστώς εργασίας και αν τους είχαν προσλάβει, οποιαδήποτε διοίκηση και αν τους είχε προσλάβει - αν και η μεγάλη αύξηση στο προσωπικό έγινε την τελευταία 8ετία), από τη στιγμή που επελέγη αυτός ο τρόπος προσλήψεων και όχι οι συμβάσεις έργου (όπως και θα άρμοζε), θα έπρεπε να γίνει προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να αποκατασταθούν και να μην μείνουν από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς δουλειά. Γιατί αυτό που πρέπει πρώτα να κοιτάμε είναι ο άνθρωπος: φανταστείτε αυτά τα 34 άτομα (με μέσο όρο ηλικίας τα 35-40 χρόνια) να έμεναν ξαφνικά χωρίς εργασία. Ορισμένοι εξ'αυτών εργάζονται ακόμη και μια 20ετία στις υπηρεσίες του δήμου.
Οπότε σε τελική ανάλυση θα έπρεπε να δοθεί ένα τέλος στην κοροϊδία των ανθρώπων αυτών. Γιατί από τη στιγμή που έγινε ότι έγινε (και με τον τρόπο που έγινε, με τα λάθη και τις σκοπιμότητες που ίσως να υπήρχαν), θα έπρεπε να τελειώνουμε με το θέμα άμεσα. Και ευτυχώς - σε ανθρώπινο επίπεδο - το θέμα λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Από πολιτικής άποψης αυτοί που φόρτωσαν το δήμο με προσωπικό θα κριθούν σε 9 μήνες.
Και κάτι για το κλείσιμο: δεν πρόκειται για βόλεμα κανενός.
Και ας μην αρχίσουν να μιλάνε ασύστολα αριστερά και δεξιά αυτοί που ψήφισαν στη συνεδρίαση. Πρόκειται για την πρόσληψη των εργαζομένων που έμμεσα ήρθε από τους ίδιους τους δημότες του δήμου Πλατέος. Γιατί από την τσέπη των δημοτών θα βγαίνουν τα χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών. Δε θα βγαίνουν από την τσέπη κανενός άλλου.
Και αυτό ας μην το ξεχνάνε ούτε οι αιρετοί αλλά ούτε και οι υπάλληλοι - πλέον - του Δήμου. Γιατί τότε θα αρχίσουμε όλοι να μιλάμε για την πολιτική πλευρά του θέματος και όχι για το καθαρά ανθρώπινο μέρος, το οποίο μας απασχολεί σήμερα.

ΣΙΜΟΣ ΤΑΜΟΓΛΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κουφο
ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ...
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.....

ΘΑ ΤΡΕΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΛΛΛΛΕΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΙΑ.......