Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΛΟΓΗ Δ.Σ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΑΤΕΟΣ. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Με κυριότερα θέματα συζήτησης, τον ορισμό του διοικητικού συμβουλίου της νεοϊδρυθείσας κοινωφελούς επιχείρησης και την ανάθεση διαφόρων έργων του δήμου στη δημοτική επιχείρηση κατασκευών, συνεδρίασε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πλατέος.
Μετά από πρόταση του δημάρχου, κ. Φώτη Δημητριάδη, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα, ορίστηκαν ως μέλη στο δ.σ. της νεοσυσταθείσας -μετά τη μετατροπή της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης που έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων του νέου Δημοτικού Κώδικα- «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Πλατέος», τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν στη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ορίστηκαν από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, οι κ.κ. Παναγιώτης Μαργαρίτης και Χαράλαμπος Μερτζανίδης και από την μειοψηφία, ο κ. Ιερεμίας Κιοσέογλου. Από πλευράς κοινωνικού φορέα ορίστηκε και πάλι να συμμετέχει στο δ.σ. εκπρόσωπος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αράχου (ο νυν πρόεδρος, κ. Αναστάσιος Μουρατίδης), ενώ και η εκπροσώπηση από πλευράς δημοτών παρέμεινε η ίδια (κ.κ. Ελένη Σάννη, Ευθυμία Παπαδοπούλου και Χαράκλεια Κουρατζίνου). Πρόεδρος του δ.σ. της επιχείρησης ορίστηκε (κατά πλειοψηφία) ο κ. Παναγιώτης Μαργαρίτης και αντιπρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Μερτζανίδης. Η μόνη διάσταση, ανάμεσα στην πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση, υπήρξε για το ζήτημα της θέσης του προέδρου. Ο δήμαρχος πρότεινε ως πρόεδρο του δ.σ. τον κ. Παναγιώτη Μαργαρίτη ενώ από πλευράς μειοψηφίας (αυτο)προτάθηκε ο κ. Ιερεμίας Κιοσέογλου.

Στη σχετική ψηφοφορία επεκράτησε η πρόταση του δημάρχου. Η θητεία του δ.σ. λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010 οπότε και λήγει η τρέχουσα δημοτική περίοδος, ενώ, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, «δεν προβλέπεται να καταβληθεί αποζημίωση (έξοδα παράστασης) στον πρόεδρο της νέας επιχείρησης, ει μη μόνον δαπάνη για τη συμμετοχή των μελών του δ.σ. στις συνεδριάσεις».
Αναθέσεις έργων του Δήμου στην Δ.Ε.ΚΑ.Τ.Ε.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η ανάθεση διαφόρων δημοτικών έργων στη Δημοτική Επιχείρηση Κατασκευών και Τεχνικών Έργων (Δ.Ε.ΚΑ.Τ.Ε.) του δήμου. Πρόκειται για τα έργα: «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος» (45.000 ευρώ), όπου προβλέπεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης στον σιδηροδρομικό σταθμό Πλατέος και η κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου σε τμήμα παρακείμενης οδού, Διαμορφώσεις και αναπλάσεις χώρων στα Τοπικά Διαμερίσματα Κλειδίου, Κορυφής, Τρικάλων και Πλατέος (συνολικά 30.300 ευρώ) και η κατασκευή περίφραξης και εξωτερικών διαμορφώσεων σε κοιμητήρια οικισμών του δήμου (50.000 ευρώ).
Παραλαβή μελετών ανακατασκευής Δημοτικού Θεάτρου
Το δημοτικό συμβούλιο παρέλαβε την πρώτη φάση των μελετών (στατικές, αρχιτεκτονικές) του έργου «Ανακατασκευή Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος», ενώ προβλέπεται να παραδοθούν σύντομα και οι υπόλοιπες (ηλεκτρομηχανολογική, κλπ.), προκειμένου να υποβληθεί από τον δήμο πρόταση χρηματοδότησης του έργου προς την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013. Με το έργο προβλέπεται η ριζική αναμόρφωση του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος -στο χώρο γίνονται και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου- και η μετατροπή του σε υπερσύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο χώρο πολλαπλών χρήσεων (συνεδριακό, συναυλιακό, κινηματοθεάτρου, εκθέσεων-εκδηλώσεων, κλπ.), που θα καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο του δήμου αλλά και των κοινωνικών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: