Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ;

Την προώθηση των αγροτικών προϊόντων διεκδικώντας προϊόντα με σήμα ποιότητας και όχι «προϊόντα χύμα, τη μείωση του κόστους παραγωγής με έργα υποδομής για άρδευση ,τη συνέχιση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το επόμενο διάστημα και την προετοιμασία για τη....... μετά του 2013 εποχή όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα προς όφελος των αγροτών αλλά και του νομού είναι μερικά απο τα πρόγραμματα που προχωράει η Νομαρχία Λάρισας για την στήριξη των αγροτών.
Όπως τόνισε ο αντινομάρχης αγροτικού τομέα κ. Κ. Σπανούλης βασικό μέλημα, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του αγρότη στην καθημερινή του συναλλαγή με τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης.
Στην παρουσίαση των δράσεων στον αγροτικό τομέα για τη χρονιά που πέρασε ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δ. Σδουκόπουλος έκανε εκτενή αναφορά για τα θέματα της Φυτοπροστασίας τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά η Νομαρχία Λάρισας πρωτοπορεί σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας για τα ακόλουθα Προγράμματα:
Για το πρόγραμμα των επισκοπήσεων. Το πρόγραμμα αυτό έχει να κάνει με τον εντοπισμό εχθρών και ασθενειών καραντίνας.
Για τις ομάδες παραγωγών, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το πρόγραμμα RICA ( αφορά την κοστολόγηση της αγροτικής παραγωγής ).
Για τους ελέγχους ποιότητας σε όλες τις εισαγωγές – εξαγωγές νωπών και μεταλλαγμένων
Για επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων.
Για τους Φυτοϋγειονομικούς ελέγχους καθώς και τους ελέγχους στην εσωτερική αγορά.
Για το πρόγραμμα Ν. Γεωργών και Σχεδίων Βελτίωσης.
Για τις επιτροπές ΝΕΧΩΠ.
Για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα ( Πρόγραμμα Νιτρορύπανσης –
Βιολογικής Γεωργίας κ.λ.π. )

Για τα Μητρώα που τηρούνται στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, Μητρώο Αγροτών – Μητρώο Εμπόρων – Αμπελουργικό Μητρώο – Ελαιοκομικό Μητρώο και Μελισσοκομικό Μητρώο.
Για τα προγράμματα αναδιάρθρωσης της Αμπέλου και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βάμβακος.
Για τα προγράμματα που αφορούν την Κτηνοτροφία όπως Βιολογική Κτηνοτροφία – το πρόγραμμα εκτακτικοποίησης – απειλουμένων φυλών και αντικατάστασης κυψελών.
-Για την Ηλεκτρονική και φωνητική πύλη πληροφόρησης του κοινού.
-Για το Τηλεμετρικό σύστημα παρακολούθησης μετεωρολογικών συνθηκών στα πλαίσια προγραμμάτων έγκαιρης προειδοποίησης φυτοπροστασίας.
-Για το On – line συστήματα επεξεργασίας στοιχείων διαφόρων γεωργοκτηνοτροφικών εφαρμογών, τόσο σε σύνδεση με το δίκτυο του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, όσο και με το δημόσιο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΕΙΣ.
* Στη χτεσινή συγκέντρωση, μετείχε επίσης η Ένωση Νέων Αγροτών ν. Λάρισας με τους κ. Μίλτο Αγγελακόπουλο (Πρόεδρο) και τα μέλη του Δ.Σ κκ Νικ. Παυλονάσιο και Βασίλη Παντόπουλο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

με συγχωρείτε πολύ αλλά εκτός από την Ηλεκτρονική και φωνητική πύλη πληροφόρησης του κοινού και το Τηλεμετρικό σύστημα παρακολούθησης μετεωρολογικών συνθηκών στα πλαίσια προγραμμάτων έγκαιρης προειδοποίησης φυτοπροστασίας, δεν υπαρχειι καμια διαφορα απο τη δική μας Νομαρχία. Η διαφορά είναι οτι η Νομαρχία Λάρισας ασκει πολυ επιθετική επικοινωνιακή πολιτική οπότε και φαίνεται σαν πρωτοπόρος