Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

OIKOΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Τα ακατάλληλα πορτοκάλια και λεμόνια, ήρθαν από την Βραζιλία. Ταξίδεψαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την παράνομη χωματερή της Βέροιας, μέσα στην κοίτη του Αλιάκμονα. Ήταν πάνω από επτά φορτία, πάνω από είκοσι τόνους το καθένα.
Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, κατέγραψε ακόμη μια φορά την αθλιότητα που επικρατεί στο Νομό Ημαθίας, σε σχέση με τα απορρίμματα.
Κι ενώ κάποια φορτία ξεφορτώθηκαν στην εκεί χωματερή, μετά από λεκτικούς διαπληκτισμούς, τα υπόλοιπα φορτηγά, αποχώρησαν.

Εκεί μετά από καταγγελία, έφτασε και το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ημαθίας. Χωρίς να κατέβουν καν από το αυτοκίνητο, απλά είδαν και αποχώρησαν. Για τα περεταίρω δήθεν.
Τα φορτηγά, έφτασαν στην απέναντι όχθη του Αλιάκμονα, σε άλλη παράνομη χωματερή της ΑΣΕΔΑΠΟ (απόσυρση φρούτων), όπου και ξεφόρτωσαν όλα.
Τώρα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα. Οδηγήθηκαν για ανάκριση δυο οδηγοί φορτηγών και ο χειριστής του σκαπτικού που έθαβε τα σάπια. Αργά το απόγευμα, αφέθηκαν ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα.
Εν τω μεταξύ, άρχισαν να καταφθάνουν αγροτικά, τρακτέρ και φορτηγά, όπου φορτώνονταν πορτοκάλια και λεμόνια. Όλα αυτά, θα καταλήξουν από αύριο, κύρια σε λαϊκές του Νομού Ημαθίας. Αυτό, κατά δική τους δήλωση. Για ένα μεροκάματο, όπως χαρακτηριστικά είπαν.
Η πλήρης ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας, συνεχίζεται από υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πως μπορεί να έφτασαν από τη Βραζιλία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σάπια προϊόντα σε μια παράνομη χωματερή στη Βέροια;

Ποιος έδωσε εντολή να γίνει αυτό και να γραφτεί επίσημα σε παραστατικά μεταφοράς; Με ποίου εντολή έφυγαν από την μια χωματερή και πήγαν σε μια άλλη; Τι αυτοψία είναι αυτή του τμήματος περιβάλλοντος, που δεν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και δεν έψαξαν να βρούν που πήγαν τα φορτηγά; Πόσο ασφαλής μπορεί να νοιώθει ο καταναλωτής;
Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, δεδομένου ότι κανείς δεν θα απαντήσει ακόμη μια φορά. Θα συνεχίσει η αθλιότητα με ατιμώρητους τους κύρια υπεύθυνους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οικολέγε είσαι ..... αχάριστος,
Οι Δήμαρχοι και ο ΕΣΔΑ είναι τόσο προχψρημένοι στην ανακύκλωση, που δεν μπορείς να συλλάβεις το πνεύμα τους. Ναι ρε..... Εμείς οι υπήκοοί τους, θα φάμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια ακόμη και της Βραζιλίας. ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ. Αυτό θα πει ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ρε άσχετε.
Προτείνω μάλιστα, αφού στείψουμε τα λεμόνια, να στείλουμε στον ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ τις λεμονόκουπες. Οχι ταχυδρομικά. Με τα χεράκια μας, με φόρα και στόχο την αφεντομουτζουνάρα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΙ.... ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Και οι δυο λάθος κάνετε.
Είναι στα πλαίσια του προγράμματος έξυπνη πόλη της Βέροιας.
Βγαίνει τώρα άλλο πρόγραμμα. Η πανέξυπνη πόλη. Εκεί να δείτε τι θα γίνει. Θα σας θάψουμε όλους μαζί με τα λεμόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΩΝ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ".
ΜΠΑΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ Α Τ Ι Μ Ω Ρ Η Τ Ο Ι .
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΌΣΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ;
ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ; ΓΙΝΝΤΑΙ ΑΥΤΑ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ANTI NA ΦΕΡΟΥΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΑΜΠΑ,ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ....
ΜΑ ..ΤΟΣΟ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ?.

ΥΓ ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΒΟΥΡΚΟ ΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΗΣ ...ΕΝΔΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ (ΛΟΥΝΙ,ΠΟΥΡΑΚΙ,ΛΑΣΠΙΤΣΑ ΚΤΛ)ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΙΛΤΡΑ....
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ1.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ...ΝΕΡΟ.
ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Mr ΤΕΕ. Ασε τα σάπια. Εβαλες το χεράκι σου για να προμηθευτείς λεμονόκουπες. Ξέρεις εσύ. Θα σου χρειαστούν τώρα που τελειώνει η ιστορία της θέσης 12. Μαθεύτηκε ότι τους έκανες να ψάχνουν νέα περιοχή χωροθέτησης. ΕΥΓΕ

Ανώνυμος είπε...

Χθές το βράδυ στις 10, η ΕΤ3 είχε αυτήν την ιστορία.Ο Δήμαρχος Βεργίνας, ειπε ότι μόλις το έμαθε, έδωσε εντολή να φύγουν τα φορτηγά.
Αυτό ήταν όλο; Αυτά που άδειασαν;
Όλο το καλοκαίρι που άδειαζαν τα εργοστάσια εκεί, όπως είχες εσύ αναρτήσεις, τι έκανε;Μας δουλεύει;
Γιατί δεν φωνάζεις την ΕΤ3 να έρθουν και στον δικό μας στο Νησέλι Μόχλα;
Προστατεύεις το Μπάμπη;