Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΑΓΓ. ΤΟΛΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ"

Από το γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας :
Την Πέμπτη 25/2/2010 ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας συμμετείχε στη διαμαρτυρία των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους γενικούς γραμματείς οικονομικών κ. Πεντάζο και βιομηχανίας κ. Φούρλα.

Η σωρεία λαθών και παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναγκάζει σε ρεαλιστική εκτίμηση της παρούσας κατάστασης όσον αφορά τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και γενικότερα της περιοχής.
Τους τελευταίους μήνες και σε συνεννόηση με τους εργαζομένους και τους φορείς της περιοχής ο Βουλευτής ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών για την καλύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων.
Συναντήθηκε επανειλημμένα με την Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Κατσέλη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λοβέρδο, τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ Φούρλα και αρμόδια στελέχη των δύο Υπουργείων.
Οι προσπάθειες του Βουλευτή κινήθηκαν στους εξής άξονες:
1ον. Την λήψη οριστικής απόφασης για το μέλλον της εταιρίας με κύριο στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων και των κεκτημένων των εργαζομένων, την στήριξη των θέσεων εργασίας με βάση όσα μέχρι σήμερα έχουν συμφωνηθεί καθώς και την άμεση εκμετάλλευση ανενεργών εγκαταστάσεων σε νέες προοπτικές.
2ον. Την κατάθεση πρότασης από πλευράς του Άγγελου Τόλκα για την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την αποβιομηχάνιση.
Συγκεκριμένα, πρότεινε την στροφή προς την πράσινη οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη με ενίσχυση των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των εταιριών αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας.
Τη δημιουργία επιχειρηματικού/βιοτεχνικού πάρκου που θα διασυνδέεται με την τοπική οικονομία, το ανθρώπινο δυναμικό και τα πλεονεκτήματα της περιοχής.
Την ενίσχυση τουριστικών υποδομών ώστε να ενισχυθεί το τοπικό τουριστικό προϊόν στις περιοχές του Αγίου Νικολάου, των 3-5 Πηγαδίων, των δημοτικών διαμερισμάτων, της Αράπιτσας και της Σχολής Αριστοτέλη.
Την πρόβλεψη ειδικών προγραμμάτων και κινήτρων μέσω ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού Νόμου για στήριξη των επιχειρήσεων υφιστάμενων και νέων.
3ον. Την στήριξη με προγράμματα εργασίας και επανακατάρτισης όσων θα αποχωρήσουν από την εταιρία.
Ο κ. Τόλκας έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένες συναντήσεις με τους εργαζόμενους, με τους οποίους βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία.
Πρόσφατα κατατέθηκε σχέδιο παρέμβασης για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας από πλευράς Υπουργείου το οποίο παράλληλα οργανώνει τις νέες προοπτικές για δυνατότητα σταθερής και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.
Υπάρχουν πολλά και κρίσιμα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν στην πορεία επίλυσης του χρονίζοντος και οξύτατου αυτού προβλήματος.
Κάθε προσπάθειά μας γίνεται στα πλαίσια μιας πολιτικής επιλογής που πάνω απ' όλα θέτει την ειλικρίνεια απέναντι στο εμπόριο ελπίδας, τις συγκροτημένες και ρεαλιστικές προτάσεις έναντι αόριστων διαμαρτυριών, την απόφαση να είμαστε παρόντες σε κάθε φάση του προβλήματος και όχι απόντες όπως μας είχε συνηθίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Η συμμετοχή όλων στην πορεία δικαίωσης της τοπικής κοινωνίας και ανάταξης της τοπικής οικονομίας συνιστά αυτονόητο καθήκον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΕΜΕΙ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΟΝΕ
ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΜΑΤΑ
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...