Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και συγκεκριμένα από 1η έως 6η ,θα γίνει στην Αριδαία Πέλλας ένα μικρό αφιέρωμα στο Ελληνικό ντοκιμαντέρ. Με τη συνεργασία του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, μόλις μια εβδομάδα πριν το 10ο παγκόσμιο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης , που ξεκινάει την 7η Μαρτίου, έξι γνωστοί δημιουργοί που συμμετέχουν σ’ αυτό, προσφέρθηκαν να παρουσιάσουν πρώτα στην περιοχή μας τις ταινίες τους και να συζητήσουν με το κοινό.
Μελετητές και επιστήμονες, γνώστες του συγκεκριμένου θέματος του κάθε ντοκιμαντέρ, τιμώντας την πρόσκλησή μας και τους δημιουργούς, θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση μιας σφαιρικής άποψης από τους θεατές, για την κάθε ταινία.
Ταυτόχρονα, με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, το πρωί της Τρίτης 2/3, θα γίνει σεμινάριο πάνω στην τέχνη του ντοκιμαντέρ και στα νέα μέσα παραγωγής εικόνας σε μαθητές, από τον σκηνοθέτη Νίκο Θεοδοσίου.

Οι προβολές θα γίνουν στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, στην Αριδαία, με ώρα έναρξης 8μμ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα των προβολών θα έχει ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ, 1/3 "Οι δύο συναντήσεις του Νίκου Καζαντζάκη με την Τσεχία" Γιώργος Αγαθονικιάδης
ΤΡΙΤΗ, 2/3 "Santa Barbara - Φαντάσματα στην Κερύνεια" Νίκος Θεοδοσίου
ΤΕΤΑΡΤΗ, 3/3/ " Άνθρωποι απλοί, απλοί σαν τα παιδιά" Γιάννης Κασπίρης
ΠΕΜΠΤΗ, 4/3 "Φεύγωμεν δη φίλην ες Πατρίδα" Χρήστος Ν.Καρακάσης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,5/3 "Πολύ μιλάς…πολύ κλαίς" Δημήτρης Κιτσικούδης
ΣΑΒΒΑΤΟ, 6/3 "Περάσματα από τον παράδεισο" Γιάννης Λάμπρου
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι εμεις εχουμε πολιτισμο...
αφου φεραμε και τους ....μομογερους ........απο τη δραμα....
ετσι για να μας θυμισουν το πολιτιστικο δραμα μας......

Νικος Θεοδοσίου είπε...

Περισσότερα για την ταινία "Σαντα Μπάρμπαρα, Φαντάσματα στην Κερύνεια" σε αυτό το λινκ http://theodosiou.wordpress.com/%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%83/%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CF%8D/