Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ" Α.Ε ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Την αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων στη νηματουργία «Βαρβαρέσος Α.Ε», προκάλεσαν οι προτάσεις της εταιρίας για μείωση προσωπικού, κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας του Σαββάτου, μείωση των αποδοχών, κατάργηση του λεωφορείου για τη μεταφορά των εργαζομένων, κατάργηση της απογευματινής καθαρίστριας κ.α.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 31/01 αποφάσισαν: Άμεσες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ανακοινωθούν απολύσεις, καμία συμμετοχή σε διάλογο με την εταιρία που θα περιλαμβάνει απολύσεις, μείωση αποδοχών και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, καθώς και συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φεβρουαρίου, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο.
Η εταιρεία ήδη ανακοίνωσε μία απόλυση με τους εργαζόμενους να αντιδρούν και να πραγματοποιούν την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Βελή η εταιρία έχει ανοίξει επίσημο διάλογο με τους εργαζόμενους μέσω της επόπτριας εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Βελή, η εταιρία προκειμένου να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται έκανε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις στους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως τις απέρριψαν.
Σε ερώτησή μας για το μέλλον της εταιρίας μας απάντησε ότι ο μοναδικός στόχος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να διατηρηθεί όσο το δυνατό περισσότερο. Μας είπε ότι από το 2005 η εταιρία έχει ζημίες και ότι έχει αδυνατίσει σημαντικά το κεφάλαιό της, προκειμένου λοιπόν να παραμείνει βιώσιμη πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες ορθολογικές κινήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΠΗΓΗ: ΝΕΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Μαγνολίτης είπε...

πόσο μου την σπάει αυτό.. κάθε φορά που είναι να την κάνει για άλλη χώρα (βαλκανική συνήθως) ένα εργοστάσιο τα ίδια έχουμε. ψεύτικες λύσεις που στο στενό χρονικό πλαίσιο φαίνονται μονόδρομος. αλλά που να δοθούν λεφτά για την αναδιοργάνωση και τον ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ της παραγωγής; Άντε τώρα εμείς να την βγούμε στους κινέζους με απλά βαμβακερά και ψιλομπανάλ σχεδιάκια.. ΆΚΥΡΟ. τελικά ποιός την πληρώνει;