Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΝΑΟΥΣΑΣ

Γνωστοί καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους για ένα ιερό σκοπό, τη διάσωση και ψηφιοποίηση των σπάνιων κειμηλίων της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης, που φυλάσσονται στη Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Η μουσική εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη, και ο ιδιοκτήτης του κέντρου «Πύλη Αξιού», κ. Γιώργος Ποζίδης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Κώστα Φωτιάδη, ο οποίος παρουσίασε το χρονικό της πορείας των βιβλίων από την Αργυρούπολη του Πόντου στην Νάουσα, καθώς και λοιπά ιστορικά γεγονότα για την ιστορία των Ποντίων.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους αγωνίστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που τίμησαν την βραδιά με την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.
Ακολούθησε το ποντιακό μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης με παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία λύρας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους περίπου 2000 παρευρισκόμενους.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες του λαϊκού ρεπερτορίου, (Θεοδωρίδου, Καρράς, Ρέμος, Αδαμαντίδης, Βέρτης, Γαϊτάνος, Κουρκούλης κ.α), οι οποίοι ξεσήκωσαν παρέσυραν τον κόσμο σε ατελείωτο χορό και τραγούδι.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω εκδήλωση είχε καθαρά «άρωμα» Νάουσας καθώς πλήθος Ναουσαίων βρέθηκαν στη Θες/νίκη για να τιμήσουν και να ενισχύσουν τον ιερό αυτό σκοπό.
Απ΄τους θεσμικούς φορείς της πόλης μας παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του «VAENI» κ. Γιώργος Φουντούλης καθώς και οι: Λάκης Λακηνάνος, Ίλια Ιωσηφίδου και Γιώργος Πάτσος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου όπως: ο Νομάρχης Θες/νίκης Π. Ψωμιάδης, οι Δήμαρχοι Λευκάδος, Ανατολής Ιωαννίνων, Ξάνθης, Πολίχνης, Σταυρούπολης,Θέρμης, Κορινού, Πτολεμαίδας, Πολυκάστρου, ο επιχειρηματίας κ. Μελισσανίδης, καθώς και εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων όλης της χώρας.
ΠΗΓΗ:ΝΕΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: