Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Η ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ.Π.Α.

Την κ. Ωραιοπούλου δεν την γνωρίζαμε αλλά την μάθαμε προ ημερών όταν επισκέφθηκε μαζί με την Περιφερειάρχη την Βέροια για να ενημερωθεί κατ΄ αρχάς η κ. Λιονή και να εξεταστούν τα θέματα του νομού.
Η κυρία αυτή λοιπόν είναι διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής, τουτέστιν άκρως εξιδεικευμένη στον τομέα της που είναι αυτός των προγραμμάτων και των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.
Τι είπε κ. Ωραιοπούλου που δεν άρεσε καθόλου; Τι είπε σχετικά με την χρηματοδότηση της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ;
Είπε και μάλιστα με έμφαση: Δεν προβλέπεται χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο κατασκευής του έργου (Σύμβαση Παραχώρησης).
Η θέση της διευθύντριας προκάλεσε την αντίδραση περί του αντιθέτου του τέως προέδρου του ΕΣΔΑ αλλά η κυρία ήταν απόλυτη διαλύοντας κάθε μύθο περί χρηματοδότησης του έργου η οποία θα συμβάλει στην μείωση του κόστους διαχείρισης που θα πέσει στις πλάτες των Ημαθιωτών.
Βέβαια, προκάλεσε και την δήλωση για ακόμα μια φορά του δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου ότι ο δήμος του θα αποχωρήσει από τον ΕΣΔΑ...
Τόμπολα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπόμπολα. Όχι τόμπολα.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ, ΣΤΑΡΑΤΑ
ΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας,στη συζήτηση αίτησης πολιτών για λήψη απόφασης σχετικά με τη ΜΕΑ-ΧΥΤΥ,ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας για άλλη μια φορά διαβεβαίωσε οτι θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ απο τον ΕΣΔΑ ,εαν δεν υπάρξουν μειώσεις του κόστους .
Μάλιστα επεσήμανε οτι για κάθε 5.000.000 ευρώ θα επέρχεται μείωση του κόστους κατά 10 ευρω /τόννο.
(Βέβαια εν τη ρήμη του λόγου είπε οτι αν βρούμε και περισσότερα χρήματα θα μπορούμε .....να εκμηδενίσουμε το κόστος,δήλωση που ελέγχετε ως προς την ακρίβεια της).
Δήλωσε μάλιστα οτι δεν θα γίνει ΛΑΟΚΤΟΝΟΣ υπογράφοντας μια τέτοια ασύμφορη για τους κατοίκους σύμβαση.
Ο κόμβος κύριε Χαράλαμπε Γκιόνογλου έφτασε στο χτένι.
ΙΔΟΥ ...Ο ΕΣΔΑ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
ΥΓ νομίζω οτι όλοι όσοι ζουν στο σήμερα (μη εξαιρουμένων και των Δημάρχων και λοιπών δημοσίων προσώπων ) οφείλουν τη δημόσια απάντηση ,στο πολίτη.
Οι εποχές των υπηκόων πρέπει κάποτε να τελειώσουν,πρέπει και στο τόπο αυτό να αρχίσει η εποχή των πολιτών...
Χρήστος Αλευράς

Χ. Α είπε...

Η συζήτηση που έγινε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών απέδειξε πολλά! .Οταν έρθει η ώρα τις λυπητερής για τους πολίτες της Ημαθίας μερικοί αιρετοί δεν θα ξέρουν πού να κρυφθούν.Χ.Α

Ανώνυμος είπε...

BLOG ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

Κοινή ενημερωτική εκδήλωση για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και για την διαχείρισή τους θα πραγματοποιήσουν στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας οι δήμοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Την εκδήλωση αυτή προκάλεσε ουσιαστικά το αίτημα που κατέθεσαν ενεργοί πολίτες στους τρεις δήμους και ήταν υποχρεωμένες οι δημοτικές αρχές να το θέσουν ως τακτικό στα δημοτικά τους συμβούλια. Τελικά, μόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας τήρησε τη νομιμότητα και συζήτησε την Παρασκευή στο δημοτικό του συμβούλιο το αίτημα των δημοτών. Στην εκδήλωση των τριών δήμων, θα προσκληθούν, η Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας και εκπρόσωποι της εταιρείας «Ηλέκτωρ» που πρόκειται να κατασκευάσει την μονάδα διαχείρισης. Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια, ο δήμαρχος Μπάμπης Γκιόνογλου έθεσε το θέμα προς συζήτηση και επανέλαβε ότι αν το κόστος διαχείρισης δεν μειωθεί, θα προσπαθήσει να φύγει από τον Σύνδεσμο. Οι πολίτες που έθεσαν το θέμα ως προσκεκλημένο είχαν τον Γιώργο Ουρσουζίδη ο οποίος επισημαίνοντας σημεία της σύμβασης τόνισε ότι το κόστος διαχείρισης θα ξεπεράσει κατά πολύ τα εκατό ευρώ. Το λόγο ζήτησε και πήρε και ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Νίκος Ασλάνογλου ο οποίος υποστήριξε ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να κατασκευαστεί η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων διότι πρέπει να προστατευτεί η περιοχή και το νερό του ποταμού και πρόσθεσε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί παράλληλα και μονάδα καύσης των απορριμμάτων (θα καίει το SRF). Από την πλευρά του ο κ. Γκιόνογλου έριξε την ευθύνη της καθυστέρησης κατασκευής του έργου στην Οικολογική Ομάδα και το ΤΕΕ αλλά πρόσθεσε ότι αν δεν μειωθεί το κόστος διαχείρισης θα αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας τόνισε ότι στην Αλεξάνδρεια η διαχείριση των απορριμμάτων θα κοστίζει την ημέρα 3900 ευρώ (περίπου 1.000.000 ευρώ το μήνα) που θα κληθούν να πληρώσουν οι Αλεξανδρινοί.

Ανώνυμος είπε...

Και μεις απο που θα φάμε; Δεν ντρέπεται. Εμείς έργα θέλουμε να κάνουμε. Δεν είμαστε σαν μερικούς άλλους στην Ελλάδα που αρπάζουν. Μόνο έργα για το καλό του τόπου μας. Θέλουμε εκατομμύρια. Πολλά εκατομμύρια για έργα. Δεν είμαστε κλέφτες εμείς. Οι άλλοι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπε μόνον αυτό η κ. Ωραιοπούλου. Όταν επέμενε ο κ. Δάλλας για τα 28 εκατομμύρια που δήθεν κόπηκαν, είπε ότι αυτό που στείλανε στην Περιφέρεια, δεν ήταν παρά μια έκθεση ιδεών για να τη δούνε απλώς. Δεν ήταν κάτι οριστικό, οργανωμένο και επίσημο. Μπακαλοσκέψεις, σε μπακαλοτέφτερο και μπακαλολογαριασμοί. Δηλαδή, ποτέ δεν υπήρχαν 28 εκατομμύρια και ποτέ δεν κόπηκαν απο πουθενά. Και αυτά, επίσημα απο την κ. Ωραιοπούλου και δημόσια. Κάθε συζήτηση περιτεύει πλέον.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! ! !
ΜΑΛΛΟΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΓΡΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ,
ΩΣΤΕ ΣΤΙΑ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8, ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,.....ΟΙ Κ Α Τ Ι Ν Ε Σ.-