Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ελεύθερους χώρους για ανέγερση σχολείων αναζητά η Νομαρχία

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των Νομαρχιακών έργων της φετινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ζήτημα της σχολικής στέγης στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας
Κώστα Καραπαναγιωτίδη, παρουσία της Αντινομάρχη Παιδείας Ολυμπίας Ιακωβίδου, του Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας Σταύρου Γιανναβαρτζή, των Δ/ντών Α΄θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Σάκη Χαλκίδη και Θανάση Κούτρα, των Δ/ντών Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Ημαθίας Δημήτρη Παπαδόπουλου και Τάσου Καραμπατάκη, του Ειδικού Συμβούλου της Νομαρχίας Γιάννη Λαμπίδη και του Προεδρείου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βεροίας. Αναπτύχθηκαν λεπτομερώς τα καίρια και χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Βέροιας προκειμένου να βρεθούν μονιμότερες λύσεις. Κοινή ομολογία όλων των φορέων που παραβρέθηκαν στη διάσκεψη, ήταν το πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλων οικοπέδων εντός του σχεδίου πόλεως και η προφανής συνέπεια της συσσώρευσης πολλών μαθητών στον ήδη περιορισμένο αριθμό σχολικών κτιρίων και αιθουσών.
Με γνώμονα το καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και την ασφάλεια των μαθητών, προτάθηκαν λύσεις από όλους τους φορείς με πρώτη προτεραιότητα την εύρεση κατάλληλων οικοπέδων, για την κατασκευή νέων σχολείων, αλλά και την ανακατασκευή των παλαιών ώστε να καταστεί δυνατή η χωροταξική κατανομή των μαθητών. Μέχρι την υλοποίηση των ανωτέρω συζητήθηκε και συμφωνήθηκε -όπου κρίνεται απαραίτητο- η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στους αύλειους χώρους των σχολείων ως ο μόνος τρόπος βελτίωσης της κατάστασης υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες της Ν.Α. Ημαθίας πράττουν τα μέγιστα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τη μείωση και εξάλειψη των προβλημάτων στα σχολεία του Νομού. Ειδικότερα για τη Βέροια επισήμανε πως τα τρία νέα σχολεία (περιοχές Κτηνιατρείου, Γιοτζαλίκια και Πιερίων) που θα είναι έτοιμα τα επόμενα χρόνια, θα αποτελέσουν ανάσα ζωής για μαθητές, δασκάλους και γονείς. Τόνισε, τέλος, πως στη συνέχεια οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να συνεργάζονται σε τακτική βάση ώστε να καταστούν υλοποιήσιμοι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Π ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ. ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

PLAKA KANETE, PERIMENETE LYSH
AP΄ TON TRAGOYDISTEA !

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΓΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΧΑΜΟΑΓΕΛΩΝΤΑΣ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΑΣ? ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ CD?????
ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.............

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ: Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΠΟΝΤΙΟΣ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΗΛΩΝΕΙ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....!