Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Ι. Γαϊτάνη στα εγκαίνια των γραφείων της ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ στην Θεσσαλονίκη - Τι είπε στον χαιρετισμό της

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α' Θεσ.νίκης Ιωάννα Γαϊτάνη παρερεύθηκε το Σάββατο 5/10 στα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”.
 

Στο χαιρετισμό της συνεχάρη τα μέλη και τους εθελοντές του Συλλόγου για την ενεργή δραστηριοποίησή τους τα τελευταία 4 χρόνια σε...

θέματα που αφορούν την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού καθώς και των ιδιαίτερων πληθυσμιακών ομάδων, την προστασία των δικαιωμάτων και την εξάλειψη του στίγματος των οροθετικών και, τέλος, την προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας.

Η Ι. Γαϊτάνη τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες κατάρρευσης των δημόσιων υπηρεσιών παροχής υγείας κλονίζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία όλων των ασθενών και ειδικά εκείνων των ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι οροθετικοί, οι οποίοι είναι απαραίτητο να έχουν έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της αγωγής τους καθώς και σωστή τήρηση της θεραπείας.

Η βουλευτής επεσήμαινε ότι στην Ελλάδα του Μνημονίων και των ρατσιστικών πολιτικών ακόμη και η εκ του νόμου αυστηρή τήρηση του ιατρικού απορρήτου παραβιάζεται από την ίδια την Πολιτεία, όπως συνέβη πρόπερσι με την περίπτωση των 27 οροθετικών ιερόδουλων, οι οποίες υποχρεώθηκαν σε τεστ HIV, στη συνέχεια διαπομπεύθηκαν και φυλακίστηκαν άδικα, χωρίς όμως να γίνεται ο παραμικρός λόγος ούτε να μπαίνουν στο στόχαστρο τα κυκλώματα εκμετάλλευσης.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η επαναφορά από το νυν Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη της ρατσιστικής “διάταξης Λοβέρδου”, με την οποία η αστυνομία και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους καθίστανται υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μετατρέποντας την ασθένεια σε έγκλημα.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα αγωνιστεί σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο ενάντια στην ανθρωποκτόνα πολιτική των Μνημονίων που περικόπτουν έως και εξαφανίζουν βασικές υπηρεσίες υγείας και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πιο αδύνατων κοινωνικά ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: