Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Στα σκαριά η ελληνική «Ελιά»

Τις επόμενες μέρες
η «Πρωτοβουλία των 50»

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να εκδηλωθεί και επίσημα η «Πρωτοβουλία των 50» για την συγκρότηση του πόλου των δυνάμεων του...
κεντροαριστερού χώρου.

Η πρωτοβουλία θα δημοσιοποιηθεί με κείμενο–έκκληση προς τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες και κυρίως τους απλούς πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, της οικολογίας και των ευρύτερων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.

Το κείμενο θα περιλαμβάνει ανάλυση της σημερινής κατάστασης στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία, αλλά κυρίως στην πρόταση για την εθνική ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, ώστε να βγει από την βαθιά κρίση.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ξεπεραστεί η πολυδιάσπαση που παρατηρείται στο χώρο αυτό και η δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων στα πρότυπα της ιταλικής «Ελιάς» με επιτροπές πρωτοβουλίας σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με μέλη της «Πρωτοβουλίας των 50», ο συνασπισμός αυτός θα σέβεται την ιδεολογική και οργανωτική αυτονομία των κομμάτων και κινήσεων που θα συμμετέχουν σε αυτόν.

Φιλοδοξεί, δηλαδή, να αποτελέσει την «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα στοιχηθούν όλοι οι πολίτες που ανήκουν στην ευρεία δημοκρατική, προοδευτική παράταξη, με πρώτο στόχο της ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Η συγκρότηση ενός τέτοιου προοδευτικού πόλου που θα διαχωρίζεται σαφώς, τόσο από τη δεξιά, όσο και από την νεοκομμουνιστική αριστερά, θα συμβάλλει στη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας.

Πολλές κινήσεις που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς έχουν ήδη δηλώσει ότι βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία αυτή. Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που τελικά θα κρατήσουν οι δύο κύριοι φορείς, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τόσο το κείμενο της έκκλησης και οι προγραμματικές του θέσεις, όσο και τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην «Πρωτοβουλία των 50»


πηγη: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή η ελιά θέλει πότισμα.