Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΔΔΕ: ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΚΕΔΔΕ (Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας) καταγγέλλει την αστυνομική παρουσία στα σχολεία της χώρας, τις διώξεις και καταδίκες μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην παιδεία, την εργασία, το μέλλον....


Στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας αστυνομικοί προσήγαγαν είκοσι άτομα, και τελικά απήγγειλαν κατηγορίες για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» σε οκτώ: τέσσερις μαθητές και τέσσερις συμπαραστάτες, οι οποίοι κλείστηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης και δικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι τρεις μαθητές βρέθηκαν ένοχοι με ποινή είκοσι μέρες φυλάκισης και οι τρεις συμπαραστάτες με ποινή τέσσερις μήνες φυλάκισης (όλες οι ποινές με τριετή αναστολή). Το γεγονός ότι η ποινή των είκοσι ημερών δεν είναι εφέσιμη, σημαίνει ότι το ποινικό μητρώο των τριών μαθητών δεν είναι πλέον λευκό!
Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλλιθέας καταγγέλλουν απειλή με μαχαίρι από εξωσχολικό και τραμπουκισμούς με την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στην Καστοριά αργά το βράδυ της Δευτέρας δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στα τρία Λύκεια της πόλης και έκαναν σωματικούς ελέγχους σε μαθητές ψάχνοντας δήθεν για ναρκωτικά.
Η κυβέρνηση, που οδηγεί σε αδιέξοδο γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστρατεύει μαζί με τη δικαστική εξουσία και την αστυνομία την κρατική βία και τρομοκρατία εναντίον των πιο βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επιχειρεί να εκπαιδεύσει τους μαθητές στην πειθάρχηση και στην υπακοή στους αντιδημοκρατικούς νόμους. Οι μαθητές ξέρουν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Οι κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην παιδεία, είναι κινητοποιήσεις και για πραγματική δημοκρατία.

(Πηγές: 902, ΕφΣυν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: