Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!

Την εκτίμηση ότι το αργότερο έως το τέλος του χρόνου θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση πολιτικών θέσεων εξέφρασε χθες η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λ. Κατσέλη.
 
Ειδικότερα σε συνέντευξή της (Readyo.gr), η Λ. Κατσέλη είπε ότι «αγωνιζόμαστε για να γίνει...
μια ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων στον προοδευτικό χώρο, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας», προκειμένου «να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να δώσουμε στον κόσμο την ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική...».
 
Η ίδια εκτίμησε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και ότι «θα υπάρχουν ανακοινώσεις τον επόμενο καιρό και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλω να ελπίζω, ότι μέσα στον επόμενο μήνα, στους επόμενους δυο μήνες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ευοδωθούν –οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι- και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ευρύτερη συνεργασία, αλλά να το τονίσω, στη βάση της πολιτικής. Στη βάση των πολιτικών θέσεων...».
 
Η Λ. Κατσέλη είπε ότι η σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το 2012 αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινωνική Συμφωνία, ένα κομμάτι των Οικολόγων «αν όχι όλους», την Αριστερή Προοπτική, στελέχη που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ, την Κοινωνία Πρώτα των Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά και Θ. Παραστατίδη, ανεξάρτητες προσωπικότητες κι άλλους. «Τώρα, οργανωτικά πως θα γίνει είναι κάτι που θα δούμε» , πρόσθεσε.
 

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
 


«Η κα Κατσέλη, φαντάζομαι, κατέθεσε τις δικές της προθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση της κας Λούκας Κατσέλη στην οποία προανήγγειλε τη συνεργασία της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση www.readyo.gr διέψευσε ότι υπάρχει συζήτηση με την κα Κατσέλη, η οποία έχει χρονοδιάγραμμα τριών μηνών, όπως η ίδια άφησε πριν από δύο ημέρες να εννοηθεί.
 
«Δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους συζήτηση που να είναι σε εξέλιξη και να προδιαγράφει μάλιστα μια κατάληξη, σαν αυτή που μου λέτε, εντός του επόμενου τριμήνου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής», είπε συγκεκριμένα.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες αντιστρατεύονται το μνημόνιο, όμως «από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο η κυρία Κατσέλη παρουσίασε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
 
Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε ότι «συμφωνία η οποία να έχει κλείσει, να έχει δρομολογηθεί και να επίκειται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, όχι δεν ισχύει» και είπε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν αναμένεται κάτι «ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως».
 
Δυσαρέσκεια για την κα Κατσέλη υπήρξε και στην Αριστερή Πλατφόρμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στην iskra.gr, η οποία εκφράζει τις απόψεις της συγκεκριμένης τάσης μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζεται η αντίδραση «πολιτικών κύκλων που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ», οι οποίοι «έλεγαν ότι μια συνεργασία "Κοινωνικής Συμφωνίας" και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους, αφού οι πολιτικές θέσεις των δύο πλευρών είναι ασύμπτωτες σε πολύ κρίσιμα θέματα, ενώ παρέπεμπαν σχετικά στις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Πηγή: protothema.gr

 
 ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: