Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλία: Σύμβουλοι του ΚΚΕ καταγγέλλουν την παράδοση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες

«Οι αιρετοί των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στην περιοχή μας, σε αγαστή συνεργασία με επώνυμες περιβαλλοντικές και άλλες ΜΚΟ, στρώνουν το έδαφος για την εκχώρηση στο κεφάλαιο του...
πολύ κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».
Αυτά αναφέρουν οι Γ. Λαμπρούλης και Χρ. Τέγος, σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε επιστολή τους προς την εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», αναφερόμενοι στα όσα ειπώθηκαν, εκ μέρους αιρετών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Λάρισας σχετικά με την «αξιοποίηση των σκουπιδιών».
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή παρουσίασης προγράμματος που υλοποιεί ΜΚΟ και εντάσσεται σε σειρά διαφόρων δραστηριοτήτων που πυκνώνουν τελευταία στην περιοχή της Θεσσαλίας και έχουν σκοπό την προσέλκυση επενδυτικών δραστηριοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων. (Θυμίζουμε τις πρόσφατες επισκέψεις Γερμανών επενδυτών με ενδιαφέρον για τα Θεσσαλικά απορρίμματα στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας αλλά και άλλους Δήμους).
Για τους αιρετούς που μετέχουν σε όλα αυτά, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, σημειώνουν: «Πίνουν νερό στο όνομα της πολιτικής του "πληρώνω όσο πετάω" της πιο ακραίας εκδοχής της αρχής "ο ρυπαίνων πληρώνει" χειρότερης και από τη λογική του κεφαλικού φόρου. Μπαίνει σιγά - σιγά σε φάση υλοποίησης ένα από τα πολλά "επενδυτικά προγράμματα" για το εγχώριο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο με εξασφαλισμένη κερδοφορία. Κερδοφορία που θα τροφοδοτούν τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων από το λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων.
Το δρόμο, ήδη, άνοιξε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια Αττικής που παραχώρησε μέσω ΣΔΙΤ "φιλέτο" ύψους 450 - 500 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και 3,5 δις ευρώ για την 25ετη λειτουργία τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική. Το δρόμο αυτόν ετοιμάζουν και οι διοικούντες αιρετοί της περιοχής μας για τα "χρυσοφόρα σκουπίδια"».
Και καταλήγουν: «Από την πλευρά μας, οι σύμβουλοι της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" στην ΠΕΔ Θεσσαλίας και τους Δήμους, προβάλλουμε σταθερά την ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές και εχθρικές προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία επιλογές της άρχουσας τάξης και της Τοπικής Διοίκησης στον τομέα των απορριμμάτων, θέτοντας ως στόχους διεκδίκησης:
  • Τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης σε αποκομιδή και διαχείριση, την απόλυτη διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα με πλήρη δικαιώματα ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας τους.
  • Τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε συνδυασμό με το δραστικό περιορισμό της τακτικής μεταφοράς των σύμμεικτων και την ορθολογική μεταφορά μέσω των σταθμών μεταφόρτωσης.
  • Την πλήρη αποκατάσταση όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών που ακόμα υπάρχουν».

πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια: