Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Mπλόκο στο σύστημα της ΔΕΗ προτείνει ο Ν. Φωτόπουλος

Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ πρότεινε ,μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ,Νίκος Φωτόπουλος από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας που άρχισε το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα.

Ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ χαρακτήρισε ...

«ντουφεκιές στον αέρα» τις 24ωρες απεργίες λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν συμμετέχει και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του «σε εμάς που τον εκπροσωπούμε». Για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας πρέπει να αντισταθούμε, είπε και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα «Η εμείς ή αυτοί».

Ο Ν. Φωτόπουλος προέβαλε αιτήματα που περιλαμβάνουν: να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων) και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.


Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός, ζήτησε άρση Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει ενώ χαρακτήρισε «εθνική» την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: