Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

VIDEO- Καταζητούν τον Βαξεβάνη γιατί δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρτ- Τι λέει ο ίδιος

Ο Κ. Βαξεβάνης δημοσιεύσε τη λίστα Λαγκάρτ και αμέσως η εισαγγελία κινήθηκε και έδωσε προφορική εντολή να συλληφθεί με τη σαθρή κατηγορία της δημοσιοποίησης στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα.
Μια λίστα που χάθηκε, ξεχάστηκε, διακινήθηκε ανώνυμα, πλαστογραφήθηκε και σπίλωσε υπολήψεις. Μια λίστα που...
πιθανόν, όπως υποστηρίζουν αρκετοί εντός και εκτός Βουλής, έγινε μέσο εκβιασμών αναγκάζει τον δημοσιογράφο να κρύβεται για να περάσει το αυτόφωρο και σήμερα το πρωί να πάει στον εισαγγελέα, όπως ο ίδιος δηλώνει στο βίντεο, για να ζητήσει εξηγήσεις.
Η ενέργεια του εισαγγελέα προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝ.ΕΛΛ. που με δηλώσεις τους καταδικάζουν τη δίωξη του Βαξεβάνη χαρακτηρίζοντάς της ως "πολιτική δίωξη".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

"Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων".

Ο Κ. Βαξεβάνης μιλάει για τη δίωξη


Δεν υπάρχουν σχόλια: