Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ- Η Πρωτοβουλία, ο Κουρουμπλής και η "διαγραφή" του Θεοδωρίδη

Άγρια επίθεση κάνει μια εκ των συνιστωσών του ΣΥΝ, η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο τελευταίος ζήτησε τη διαγραφή του Νάσου  Θεοδωρίδη!!
Ο κ. Θεοδωρίδης αρθρογράφησε στην ΑΥΓΗ πριν από δυο χρόνια και φέτος ορισμένοι επανέφεραν το άρθρο του εκείνο στη δημοσιότητα για...
προφανείς σκοπούς.
Ωστόσο, ο Κουρουμπλής βγήκε και ζήτησε τη διαγραφή του εξ αιτίας διαφορετικών απόψεων που έχει ένα στέλεχος του χώρου. Αν μη τι άλλο πρόκειται για πρωτόγνωρες πρακτικές στο όνομα της κατοχύρωσης του μεσαίου χώρου και της κεντρώας μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταστεί κυβερνητική δύναμη.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας είναι:

«Δυσάρεστη έκπληξη σε όσες και όσους ανήκουμε στη Ριζοσπαστική Αριστερά προκάλεσε η δημόσια προτροπή του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, να διαγραφεί ο σ. Νάσος Θεοδωρίδης για συγκεκριμένες απόψεις που εκφράζει χρόνια τώρα στο πλαίσιο του ΣΥΝ.

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση παρότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του σ. Νάσου, ανησυχεί ιδιαίτερα για την απαίτηση διαγραφής του άρτι αφιχθέντος στον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Προφανώς αγνοεί ότι οι διαγραφές ως μέθοδοι εξαφάνισης των διαφορετικών απόψεων είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Αριστερών.
Στο ΠΑΣΟΚ όπως ξέρει κι ο ίδιος ευδοκιμούσαν... Η πολυτασική κουλτούρα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση διαγραφής που διατύπωσε δημόσια ο νεόκοπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Καλό είναι να γνωρίζει ότι η θέση του δεν του δίνει επιπλέον προνόμια σε σχέση με τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι το δικαίωμα διατύπωσης απόψεων και θέσεων είναι καθολικό και δεν αφορά μόνο όσους τις εκφράζουν από την τηλεόραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: