Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Θίχτηκε το ΚΚΕ και έβγαλε ανακοίνωση για την ήττα της Αριστεράς στη Νάουσα με την παρέλαση της ΧΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

με αφορμή το σχόλιο στα Χρονικά Ημαθίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής και την στάση του ΚΚΕ στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Νάσουσας.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ Ημαθίας ξαναχτύπησε με αφορμή τη παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Νάουσας ρίχνει το αντικομουνιστικό της φαρμάκι ψέγοντας το ΚΚΕ ότι φυγομάχησεκαι τελικά ηττήθηκε.
Προς ενημέρωση των...


αναγνωστών το ΚΚΕ όταν αναλήφθηκε ότι θα υπάρχει κατάθεση στεφανιού και από την Χρυσή Αυγή εξέφρασε την αντίρρηση της στον Δήμαρχο, ο οποίος μέχρι και την ώρα της τελετής δεν είχε απαντήσει  οριστικά για το τι θα κάνει. Όταν αντιληφθήκαμε την παρουσία (διότι από τους 30 μόνο καμιά 5 ήταν Ναουσαίοι) αποφασίσαμε να απέχουμε από την επίσημη κατάθεση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όσο ν΄ αφορά τα σχόλια του κ. Μόχλα:
Για το ΚΚΕ η «Χρυσή Αυγή» είναι κομμάτι και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Η ενίσχυση της «Χρυσής Αυγής» είναι επιλογή τμημάτων της αστικής τάξης και μηχανισμών του αστικού κράτους. Απόγονοι και υποστηρικτές του φασισμού - ναζισμού της 4ης Αυγούστου και της δικτατορίας του '67. Αποτελεί όχημα για να διεισδύσουν στα εργατικά - λαϊκά στρώματα αντιδραστικές ιδέες, περιτυλιγμένες με τη δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή της «Χρυσής Αυγής» και τη φασιστική δημαγωγία, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Για να διαμορφωθεί ένα αντιδραστικό ρεύμα και να χτυπήσει το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.
Οι θέσεις που προβάλλει η «Χρυσή Αυγή» εδράζονται στην άνοδο του εθνικισμού που προωθήθηκε συστηματικά από τμήματα αστικών δυνάμεων τα οποία αντιτάχθηκαν στο μείγμα διαχείρισης της κρίσης με τη μορφή των μνημονίων, διαμορφώνοντας την αντίληψη της Ελλάδας που είναι υπό κατοχή, που έχασε την εθνική της ανεξαρτησία, που είναι προτεκτοράτο της τρόικας. Αντιλήψεις που καλλιέργησαν συστηματικά όλοι οι φορείς του «αντιμνημονιακού ρεύματος» σε όλες τις εκδοχές τους και τις οποίες ενίσχυσε με τη στάση του και μέσα ενημέρωσης όπως τα ΧΡΟΝΙΚΑ Ημαθίας.
Ο κ.  Μόχλας μας καλεί  να αναλωθούμε μέσα σε ένα  θολό αντιφασιστικό μέτωπο μαζί με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις που οι περισσότερες (ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστές) βρίσκονταν μαζί με την ΧΑ στην πλατεία Συντάγματος απλά είχαν γεωγραφικό προσδιορισμό: η πάνω πλατεία – όπου κυριαρχούσαν οι εθνικιστές και άλλοι ‘πατριώτες’ και η κάτω πλατεία οι διάφοροι αριστεροί που είχαν ξεχάσει το κομματικό τους κοστούμι.
 Αυτές τις ημέρες οι κομμουνιστές στη Νάουσα και στην υπόλοιπη Ημαθία αγωνίζονται καθημερινά για την επιτυχία της Απεργίας στις 18/10 κόντρα στα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Είναι φανερό ότι ο κ. Μόχλας θεώρει πιο ουσιαστικό να παρατήσουμε αυτή την δράση και να αναλωθούμε σε αντι-παρελάσεις στην Χ.Α. Τι να πει κανείς Όταν έχεις το μικρόβιο του αντικομουνισμού … απλά τυφλώνεσαι!!!
ΤΕΛΟΣ:  Η Ιστορία έχει διδάξει ότι απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών. Και έχει σημασία το γεγονός ότι ήδη εργάτες διώχνουν τους τραμπούκους από τα εργοστάσια όπου πάνε να χύσουν το δηλητήριό τους. Ότι σωματεία και συνδικάτα καταγγέλλουν τη στάση τους που δίνει άλλοθι στα αφεντικά και βγάζει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα. Ο λαός έχει πείρα και μνήμη και μπορεί να τους απομονώσει
 
18/10/2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έχετε χάσει την επαφή σας με την πραγματικότητα και το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ λειτουργεί ως ανάχωμα για την ενότητα του λα'ι'κού κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο κόσμο.. Είστε η ντροπή του νομού μας.. Στο μόνο μέρος στο νομό μας που βρήκαν χώρο οι απόγονοι των ταγματασφαλητών. Εδώ και δυο μήνες όλο δράσεις γίνονται στη "μικρή σας μόσχα". Θα έπρεπε να ντρέπεστε και όχι να κάνετε κριτική. Μη μιλήσουμε και για τα εργασιακά τώρα.. Όλη η βάση σας εργάτες-άνεργοι είναι και με μισθούς της πείνας, και η αστική σας εξουσία σας λέει να κάνετε μια απεργία και μια πορεία κηδεία. Μη πιάσουμε τώρα λαναρά, απλήρωτους στο 902 και πόσα άλλα.. Ξυπνάτε γιατί τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων σας.. Και όπως λέτε σε ένα συνθημά σας εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.. Εσείς γιατί έχετε ακόμα αφεντικά-πουλημένη ηγεσία??