Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Επισκέφθηκαν και είδαν την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, με υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ημαθίας και μηχανικούς του δήμου, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου εκτελούνται τρία σημαντικά έργα του δήμου Αλεξάνδρειας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τα έργα αστικής ανάπλασης της πόλης, κατασκευής του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου...
Αλεξάνδρειας και ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για την πορεία υλοποίησης των έργων, την ευθύνη εκτέλεσης των οποίων έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Στο Πλατύ – απ’ όπου και οι φωτογραφίες – ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος ενημερώθηκαν για την πρόοδο υλοποίησης του έργου «Ανακατασκευή και υλικοτεχνικός εξοπλισμός δημοτικού θεάτρου Πλατέος», που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013».

Όπως διαπιστώθηκε, το πρώτο και πιο σημαντικό μέρος αυτού του έργου, που αφορά τη ανακατασκευή της κύριας και των βοηθητικών αιθουσών του κτιρίου του δημοτικού θεάτρου Πλατέος, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης.

Έχουν ήδη τελειώσει όλες οι διαμορφώσεις και ανακατασκευές της κύριας αίθουσας του θεάτρου, με κλιμακωτά δάπεδα, η τοποθέτηση των καθισμάτων, του εξοπλισμού της σκηνής, η διαμόρφωση του φουαγιέ, των κοινόχρηστων χώρων υγιεινής και των καμαρινιών, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού και φωτισμού, ενώ απομένει η εγκατάσταση των συστημάτων πυρασφάλειας, ήχου και οπτικοακουστικών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

Ο συμβατικός προϋπολογισμός αυτού του τμήματος του έργου ανέρχεται σε 346.960,25 ευρώ. Θα ακολουθήσει η προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (προβολείς, συστήματα ρύθμισης φωτισμού, ηχητικά συστήματα), ώστε το έργο να παραδοθεί για χρήση στο δήμο και τους τοπικούς φορείς γύρω στα μέσα του 2013.

Το δημοτικό θέατρο Πλατέος, με χωρητικότητα 200 περίπου θεατών, θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικοχορευτικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις καλλιτεχνικών έργων, ημερίδες, συνέδρια, κλπ.

Το έργο αυτό, όπως και το αντίστοιχο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, που οι εργασίες του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, αναμένεται να δώσουν πνοή στην πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου Αλεξάνδρειας, που μέχρι σήμερα πάσχει από έλλειψη πολιτιστικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: