Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Με αστυνομία και σεκιουριτάδες έγινε η ΓΣ της ΕΑΣ!! Απλήρωτοι παραγωγοί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έγινε το βράδυ της Δευτέρας η συνέλευση αντιπροσώπων της ΕΑΣ Βέροιας με αντικείμενο την εκκαθάριση της Επιχείρησης. Δεκάδες εργαζόμενοι και παραγωγοί συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Ένωσης έξω από την αίθουσα συνελεύσεων και ζητούσαν με την παρέμβαση της αστυνομίας να παραβρεθεί εκπρόσωπός τους στη διαδικασία και να ενημερώσει τους αντιπροσώπους για την κατάσταση της ΕΑΣ και τις οικονομικές της...
υποχρεώσεις.

Ωστόσο ο πρόεδρος και η Διεύθυνση δεν έκαναν αποδεκτό το αίτημα των εργαζομένων να παραστεί ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τους από την Αθήνα, που ήταν παρών, Βάιος Μπιμπίκης και το κλίμα πυροδοτήθηκε έντονα κάποια στιγμή από τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες όπως υποστήριζαν και από παραγωγούς που έχουν να παίρνουν χρήματα και από προηγούμενες χρονιές.

Χτυπώντας τα τζάμια της αίθουσας με χαρακτηρισμούς και φωνές αγανάκτησης, απευθύνονταν στους αντιπροσώπους που βρισκόταν μέσα στη συνέλευση είχαν κληθεί στη συνέλευση καλώντας τους να ακούσουν και την άλλη πλευρά, πριν ψηφίσουν. «Θεωρούμε παράνομη τη συνέλευση, διότι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν έλαβαν μέρος και αύριο (Τρίτη) θα πάμε στον Εισαγγελέα να το καταγγείλουμε και να προσβάλουμε την απόφαση. Θα παλέψουμε νόμιμα ώστε να μην προχωρήσει η εκκαθάριση της ΕΑΣ Βέροιας και να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους. Κρίνουμε παράνομη τη συνέλευση, διότι δεν έχουν κληθεί όλοι οι αντιπρόσωποι που είναι νόμιμα εκλεγμένοι. Εμείς θα διεκδικήσουμε νομικά να πάρουμε την κατάσταση όσων συμμετείχαν στη διαδικασία και να ελέγξουμε από την πλευρά μας εάν ψήφισαν οι νόμιμοι αντιπρόσωποι», δήλωσε στον «Λαό» ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι η ΕΑΣ χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ σε παραγωγούς και 152.300 ευρώ σε εργαζόμενους, οι οποίοι θα τα διεκδικήσουν νομικά, αφού υπάρχουν ήδη κερδισμένες δικαστικές αποφάσεις που τους διασφαλίζουν και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρήσουν ακόμα και σε πλειστηριασμό ακινήτου της ΕΑΣ.

Επεισοδιακή όμως ήταν και η έξοδος των αντιπροσώπων από την αίθουσα της συνέλευσης, αφού οι συγκεντρωμένοι, εργαζόμενοι και αγρότες, τους περίμεναν με έκδηλη ένταση και δεν έλειψαν οι φραστικές επιθέσεις και η ανταλλαγή αιχμηρών χαρακτηρισμών, δείγμα της αγανάκτησης και αγωνίας όλων για το παρόν και το μέλλον της ΕΑΣ αλλά και για τα παρελθόντα έτη που οδήγησαν σ’ αυτό το έκρυθμο, ‘πολεμικό’ κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Το χθεσινοβραδινό σκηνικό πάντως θα έχει και σήμερα συνέχεια, δια της νομικής οδού και όπως φαίνεται το θέμα της ΕΑΣ Βέροιας και το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για εκκαθάριση της επιχείρησης και απαλλαγής ευθυνών, δεν φαίνεται να έχει ούτε ομαλή εξέλιξη, ούτε ήπιες κοινωνικές συνέπειες…

πηγή:http://www.inveria.gr/2012/10/blog-post_7223.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: