Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Ντροπή της Ελλάδας» η Χρυσή Αυγή

Την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.
Με εκτενές άρθρο της για την δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα η εφημερίδα υπό τον τίτλο «Η ντροπή της Ελλάδας» σημειώνει ότι...
η Χρυσή Αυγή εξελίσσεται σε κράτος εν κράτει τη στιγμή που, όπως γράφει, οι δημοκράτες πολιτικοί «κοιτούν αβοήθητοι».

Υπενθυμίζοντας τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα και τους προπηλακισμούς των θεατών και των ηθοποιών της παράστασης Corpus Christi από μέλη της Χρυσής Αυγής, η NZZ επισημαίνει ότι οι βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών ανήκουν στην ημερήσια διάταξη.

Παράλληλα, όπως σημειώνει, «η διαμαρτυρία για τις καθημερινές επιθέσεις οπαδών της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών παραμένει περιορισμένη. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κατέγραψε στο τέλος Αυγούστου «ανησυχητικής έκτασης βία με ρατσιστικό κίνητρο στη χώρα».

Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί ότι η Χρυσή Αυγή δείχνει να επιβεβαιώνεται με τη δράση της καθώς «σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα αναδεικνυόταν σε τρίτη δύναμη στη βουλή.
Ελάχιστοι πολιτικοί μοιάζουν να έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης». Η αρθρογράφος εκτιμά ότι η σύγκριση της κατάστασης με εκείνη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης αποκτά βάση εξαιτίας της «ανικανότητας της κυβέρνησης και των κρατικών οργάνων να αντιδράσουν επαρκώς απέναντι στην ακροδεξιά


Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: