Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ: Να αποκλειστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Ζαριανόπουλος: "Τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στην αντιφασιστική νίκη του λαού"

Σ. Ζαριανόπουλος

Να αποκλειστούν η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της από τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ζήτησε η παράταξη του ΚΚΕ στην αυτοδιοίκηση, «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Τα καθάρματα αυτά δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη...

του λαού μας», τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ζιώγα και τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Χαράλαμπο Βέλλη.

Ο κ. Ζαριανόπουλος κατήγγειλε όσους δημάρχους και περιφερειάρχες έχουν στείλει προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πρόκειται για «φασιστική» και «εγκληματική» οργάνωση. «Καμιά ανοχή απέναντι τους», είπε και κάλεσε τους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης και τον κόσμο να τους απομονώσουν.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στείλει προσκλήσεις και στη Χρυσή Αυγή για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης (στρατιωτική παρέλαση, δοξολογία κ.α.), ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Η εξήγηση, που δόθηκε αρμοδίως από την Περιφέρεια, είναι ότι προσκλήθηκαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο που ορίζεται με νόμο.

Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Ζαριανόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει αν θα δώσει ή όχι το «παρών», με διαμαρτυρίες και σημείωσε πως η πάγια θέση της είναι «αντίσταση σε οποιονδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε μορφή».

ΕΘΝΟΣ 

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αποφάσισε δηλαδή το ΚΚΕ να σηκώσει την αντιφασιστική σημαία; Προχτές έκριναν τον οικοδεσπότη με δικαιολογία ότι δε συμμετέχουν σε "ένα θολό αντιφασιστικό αγώνα αντιμνημονιακών δυνάμεων" και τώρα σηκώνουν μόνοι την αντιφασιστική σημαία; Πάλι μόνοι;