Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- Απεργία πείνας στο ΑΤ Πειραιά εξ αιτίας βασανιστηρίων

Δεκατρείς κρατούμενοι, μετανάστες από Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Καταγγέλλουν ότι την Κυριακή 21/10 στις 10μμ αστυνομικός στο Α.Τ. Πειραιά στο τρίτο όροφο χτύπησε τρεις κρατούμενους.

Συγκεκριμένα έβγαλε έξω από το χώρο κράτησης τους Ντιλαβέρ Χουσείν και Μοχάμεντ Αμπαντ και...
τους χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές. Μάλιστα, έβαλε άλλον κρατούμενο με το όνομα Καντίρ να τους χτυπήσει! Όταν ο Καντίρ είπε «δεν μπορώ άλλο» του είπε «δες ρε μ…. πως χτυπάνε»! Τότε διαμαρτυρήθηκε μέσα από το κελί ο Σαχμπάζ Αλι φωνάζοντας «γιατί τους χτυπάς;». Τον έβγαλε έξω και τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές.

Πρόκειται για τη έβδομη η όγδοη φορά τις τελευταίες δώδεκαμέρες όπου στη βάρδια του χτυπάει τους κρατούμενους.
 
Ο συνθήκες κράτησης στο συγκεκριμένο κελί ξεπερνάνε τα όρια της βαρβαρότητας.Δεκαοκτώ άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρο κράτησης για δυό έως τρείς. Οι αστυνομικοί αρνούνται να τους πάνε στην τουαλέτα όταν το ζητάνε επιβάλλοντας να χρησιμοποιούν μπουκάλια για τις ανάγκες τους μέσα στο κελί δημιουργώντας αφόρητη δυσοσμία και κίνδυνο για την υγεία τους.
Όταν φίλοι και συγγενείς τους στέλνουν ρούχα αρνούνται να τους τα δώσουν. Για έξι μέρερς είχαν σταλεί ρούχα για τον Σαχμπάζ Αλί και τον Μοχάμεντ Αμπαντ και ο ΄διος αστυνομικός τους έλεγε «πάρτε τα α…α μας», δεν σας δίνω τίποτα.
 
Το ρατσιστικό υβρεολόγιο είναι συστηματικό. Ο αστυνομικός που βασάνισε τους τρείς κρατούμενους ούρλιαζε «είσαστε βρόμικοι, θα σας στείλω πίσω στη χώρα σας, δεν θέλω εδώ κανένα μετανάστη.»
«Ελάτε να τα καταγγείλετε αύριο στον διοικητή» ήταν η απάντηση των αστυνομικών στο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος που επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τους απεργούς πείνας.
 
Κατά τα άλλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας δεν βλέπει ούτε ακούει για κακομεταχείρηση και βασανισμούς στα κρατητήρια.
 
Ας τους δώσουμε να καταλάβουν με τη δυναμική μας κινητοποίηση στις 28Οκτώβρη και στο Πειραιά ότι δεν περνάει ούτε ο φασισμός, ούτε η καταστολή ούτε τα Μνημόνια τους. Θα τα πάρουν μαζί τους και θα φύγουν!
 
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ,6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια: