Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

O XΡ. ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στα γραφεία του Ε.Σ.Αλεξάνδρειας τη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, το ΔΣ του Συλλόγου υποδέχθηκε τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρ.Αλευρά και στελέχη του συνδυασμού “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ”.
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε να ενημερωθεί για τις θέσεις και τις προτάσεις του υποψηφίου Δημάρχου, σε σειρά ζητημάτων που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.
Ο Χρ.Αλευράς ανέπτυξε τις προτάσεις του για τα συσσωρευμένα προβλήματα, από τη αδράνεια και..
αδιαφορία των προηγούμενων Δημοτικών αρχών της πόλης όπως αυτό της χωροθέτησης και λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Αλεξάνδρειας, το πρόβλημα με την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων, την πλημμελή καθαριότητα και φωταγώγηση που παρουσιάζει η Αλεξάνδρεια, την ανάγκη ίδρυσης και στέγασης, σε δημοτικό χώρο, γραφείου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), την πλημμελή εξυπηρέτηση των πολιτών από το κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ, κτλ.
Πέραν των ζητημάτων που τέθηκαν, ο Χρ.Αλευράς...

...επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής: “Η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, υπερωριών, η περικοπή έως κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι γενικευμένες απολύσεις, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ανατρέπουν εκ βάθρων τον οικογενειακό προϋπολογισμό των δημοτών μας, και σπρώχνουν στην ανεργία και την ανέχεια μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων.
Η πτώση της λαϊκής κατανάλωσης παρατείνει τη διάρκεια της κρίσης. Η βαθιά κρίση, σε συνδυασμό με την επέκταση της κυριαρχίας των πολυκαταστημάτων των πολυεθνικών, οδηγεί στο κλείσιμο σημαντικού μέρους των μικροκαταστημάτων. Επιπλέον η αδυναμία εκπλήρωσης οφειλών σε τράπεζες, Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ. δημιουργεί δυσθεώρητα χρέη και μεγάλα αδιέξοδα για χιλιάδες οικογένειες αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.
Η εξαγγελία της κυβέρνησης ,για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων είναι άλλη μια φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.
Δεν έφτανε η αναδουλειά, η πτώση του τζίρου, και το γεγονός ότι 400.000 αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν έφταναν τα χρέη και οι ακάλυπτες επιταγές, έρχονται τώρα και βάζουν ένα «νέο» κεφαλικό φόρο που θα οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό εμπόρων γρηγορότερα στη χρεοκοπία.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρέχει στους μονοπωλιακούς ομίλους οικονομική ασυλία και μείωση της φορολογίας από το 24% στο 20%, φορτώνοντας και πάλι τα βάρη στους μικρούς εμπόρους και τον λαό.
Ο συνδυασμός μας, “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ” δηλώνει εκ των προτέρων ότι συμπαρατάσσεται με τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας, σε δίκαιες διεκδικήσεις όπως
Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.
·Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
*Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.
· Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
Ακόμη σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά , και διεκδικητικά ,όπως μέχρι τώρα κάναμε, για τη επίλυση των μακροχρόνιων τοπικών προβλημάτων που οι απερχόμενες διοικήσεις του δήμου απόφυγαν συστηματικά να αντιμετωπίσουν .
Άμεση αντιμετώπιση θεωρούμε ότι απαιτούν προβλήματα που αφορούν
- τη ζωή και τη υγεία των δημοτών ,όπως το πόσιμο νερό ύδρευσης η απορρύπανση των ποταμών του Ρουμλουκιού, η κατασκευή ΧΥΤΥ, η απομάκρυνση των σκουπιδιών από το Νησέλι, η εξυγίανση κάθε ανεξέλεγκτης χωματερής ,η μελέτη και κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων σε όλους τους οικισμούς του ενιαίου δήμου Αλεξάνδρειας,
- την ανάπτυξη του τόπου όπως η κατασκευή παρόχθιων πάρκων αναψυχής στον Αλιάκμονα και τον Λουδία που θα προσελκύει όχι μόνο τους χρήστες της Εγνατίας οδού αλλά και επισκέπτες από όλη τη Ελλάδα , προσδίδοντας ταυτότητα στο Ρουμλούκι,
- το πολιτισμό με τη λειτουργία όχι μόνο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, και των περιφερειακών ΠΠΚ, αλλά και με τη κατασκευή πάρκων στις παρόχθιες περιοχές με γλυπτά έργα τέχνης, από εγνωσμένης αξίας εικαστικούς από όλο τον κόσμο όπως και με δράσεις και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.
Η ζωή, η υγεία ,η ανάπτυξη του τόπου και ο πολιτισμός, μπορούν άριστα να συνυπάρξουν αρμονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: