Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Η ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η κατασκευή βασικών και αναγκαίων υποδομών, καθώς και η δημιουργία πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων είναι οι βασικές προτεραιότητες του Δημάρχου Πλατέος και υποψήφιου Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το Νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», πλαισιωμένος από τους Δημάρχους Μελίκης Κώστα Καρέλη και Αντιγονιδών Γρηγόρη Στεργιόπουλο, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε αρχικά στις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους ΟΤΑ με τον «Καλλικράτη». Όπως είπε, η νέα διοικητική...
μεταρρύθμιση έχει οφέλη, ωστόσο παρουσιάζει και προβλήματα, κυρίως λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της επιβολής του μνημονίου. «Δεν υφίστανται ακόμα Υπουργικές Αποφάσεις για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων, όμως εμείς έχουμε έτοιμα σχέδια, ώστε να ανταποκριθούμε άμεσα στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία και το έχουμε αποδείξει», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο συνδυασμός «Ελπίδα για το Νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» «συνενώνει» τρεις εν ενεργεία Δημάρχους, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλεξάνδρειας, πολλά στελέχη με επιτυχημένη θητεία και προσφορά στην αυτοδιοίκηση, καθώς και νέους ανθρώπους με όραμα και διάθεση για προσφορά.
Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έγινε στους τρεις δήμους, κυρίως στον τομέα των υποδομών, της υποστήριξης των αγροτών, της σχολικής στέγης, αλλά και την ανέγερση των Εργατικών Κατοικιών, ενώ ανέπτυξε τις δεσμεύσεις, τους στόχους και τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, που θα δώσουν νέα πνοή στον «καλλικρατικό» Δήμο Αλεξάνδρειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της στήριξης των αγροτών, κάτι που ήδη έκανε από τη θέση του Δημάρχου Πλατέος, προαναγγέλλοντας την ίδρυση στο νέο δήμο τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης με εξειδικευμένο προσωπικό, για τη σωστή ενημέρωση των γεωργοκτηνοτρόφων.
Ο κ. Δημητριάδης δεσμεύτηκε επίσης για τη λειτουργία Δημοτικού Παρατηρητηρίου απασχόλησης και την ανάπτυξη μηχανισμού διασύνδεσης της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας, δομή η οποία θα συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ σε συνδυασμό με την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας θα δώσει διέξοδο στους νέους εργαζόμενους.
Στις πρώτες προτεραιότητες της παράταξης, εξάλλου, είναι και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, για την εξασφάλιση της οποίας ο κ. Δημητριάδης δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των δημοτικών και τοπικών καταστημάτων, καθώς και για την ίδρυση e-ΚΕΠ, δηλαδή ηλεκτρονικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Εκτενή αναφορά έκανε για τα προνοιακά μέτρα που προτίθεται να υλοποιήσει, για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. «Εκεί ο Δήμος θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, επισήμανε ότι παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, δεν του δόθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Αλεξάνδρειας και των νομικών του προσώπων, ούτε προφορικά, ούτε εγγράφως.
Παράλληλα, ανέλυσε τις προτεινόμενες δράσεις για όλους τους υπόλοιπους τομείς, των έργων υποδομών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Τους λόγους που τον οδήγησαν στη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Φώτη Δημητριάδη εξήγησε ο Δήμαρχος Μελίκης, Κώστας Καρέλης. «Έβλεπα τη δράση, τη αγωνιστικότητα, την εργατικότητα, αλλά πρωτίστως την αποτελεσματικότητά του Φώτη Δημητριάδη. Πίστεψα σε αυτό που απέδειξε ότι είναι, γι αυτό και ενέδωσα, παρότι αρχικά είχα δηλώσει ότι δε θα συμμετάσχω στις εκλογές», τόνισε.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στάση που έχει κρατήσει ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, απάντησε ότι ο συνδυασμός του είναι κομματικά ακηδεμόνευτος κι αυτό μπορεί να τον ενόχλησε. «Χειραγώγηση δε δεχόμαστε. Αρμόδιοι να ασχοληθούν το θέμα είναι οι εκπρόσωποι των αρμόδιων κομματικών οργάνων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: