Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΖΗΤΑΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ

-Ζήτησε στοιχεία ο Γ. Τζίλας και τον παρέπεμψαν στο ...μέλλον!

Mε απόλυτη σαφήνεια και άκρως αυστηρό ύφος ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης προειδοποίησε από το βήμα του EUROPE1 όλους εκείνους τους εμπλεκόμενους στην διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας ότι θα ελεγχθούν και καταγγελθούν στα αρμόδια όργανα του κράτους αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι προσλήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες εργαζόμενοι κυρίως στον τομέα της καθαριότητας.
Ο Φ. Δημητριάδης είπε ότι..
.."υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι στον δήμο Αλεξάνδρειας έχουν προσληφθεί χωρίς καμιά διαδικασία εργαζόμενοι. Ζητήσαμε σήμερα στοιχεία τα οποία δεν έδωσαν οι αρμόδιοι. Να γνωρίζουν ότι θα προσφύγουμε σε όλα τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας) ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να αποκατασταθεί η νομιμότητα αν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα.
Εμείς είμαστε υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και δεν θέλουμε να τους εμπαίζουν προεκλογικά για να τους έχουν υπό ομηρε
ία".
Είναι σαφές ότι η καταγγελία αυτή του Φ. Δημητριάδη ανοίγει ένα τεράστιο θέμα. Το θέμα της εργασίας που τόσο πονάει τους συμπολίτες και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας, έστω και για λιγοστό χρονικό διάστημα.
Η πρακτική αυτή, των προεκλογικών προσλήψεων, είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Πριν χρόνια η Αλεξάνδρεια είχε "πλημμυρίσει" από εποχικούς εργαζόμενους με μια σκούπα στο χέρι και όπως ήταν φυσικό όλοι αυτοί και οι οικογένειές τους είχαν μετατραπεί σε έναν στρατό ψηφοφόρων.
Το θέμα, και τότε είχε καταγγελθεί, σε πολιτικό όμως επίπεδο, μετεκλογικά. Τώρα, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας Γιώργος Τζίλας, έχοντας γνώστη του παρελθόντος είχε προειδοποιήσει στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν και ότι όλα θα ελεγχθούν μετά τις εκλογές και θα καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Η προειδοποίηση του Γ. Τζίλα ήταν το πρώτο "καμπανάκι" και σήμερα ο ίδιος σύμβουλος πήγε και ζήτησε στοιχεία από την ΕΔΑΝΑΛ πλην όμως η απάντηση που πήρε από τον πρόεδρο της επιχείρησης ήταν ότι θα του τα παραδώσει στο μέλλον.
Ο σύμβουλος είναι αποφασισμένος να πάρει τα στοιχεία που θέλει άμεσα και γι αυτό το λόγο θα επανέρθει ώστε να του δοθούν ο κατάλογος των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, η διαδικασία της πρόσληψής τους, αν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και αν πληρούνται οι κανόνες που διέπουν το πλαίσιο εργασίας τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την δεύτερη μερσεντές θα έχουμε καμία απάντηση ?

cocos21 είπε...

Δείτε το βίντεο http://vimeo.com/13514279

Ανώνυμος είπε...

ειναι το ιδιο η συγκριση που γινεται; Η μηπως η κοροιδια καποιον ανθρωπων μπορει να συγκριθει με μια μερσεντες