Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το κουβάρι κυκλώματος λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών άρχισε να ξετυλίγεται από τις τελωνειακές αρχές της Βόρειας Ελλάδας µετά την κατάσχεση σε αποθήκη της Βέροιας χιλιάδων φιαλών που εισάγονταν από τη Βουλγαρία χωρίς να καταβάλλεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Υπάλληλοι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο µέρος του ακριβού εμπορεύματος εµφανιζόταν..
να επανεξάγεται σε βουλγάρικη εταιρεία-µαϊµού, ενώ στην πραγματικότητα τα ποτά
πωλούνταν στη µαύρη αγορά σε σούπερ μάρκετ και µπαρ της Βόρειας Ελλάδας.

Οι διαφυγόντες δασµοί υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 600.000 ευρώ γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του εγκέφαλου του κυκλώματος.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε σε σούπερ μάρκετ της Αριδαίας µια παρτίδα ακριβών ποτών (ουίσκι, βότκα κ.ά.), τα οποία πωλούνταν σε πολύ χαµηλές τιµές. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε ότι τα είχε αγοράσει από µια αποθήκη στο Κεφαλοχώρι Ηµαθίας, στην οποία έπειτααπό έφοδο κατασχέθηκαν 3.336 φιάλες διάφορων ποτών, µεταξύ αυτών ελληνικές µπίρες και ούζο.

Το ίδιο πρόσωπο ωστόσο, που θεωρείται αχυράνθρωπος του κυκλώματος, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο µέρος των εισαγόμενων αφορολόγητων ποτών, περίπου το 80%, δήθεν επανεξαγόταν σε µια βουλγάρικη εταιρεία η οποία δεν εντοπίστηκε. Οι τελωνειακοί πιστεύουν ότι πρόκειται για εικονικές εξαγωγές και ότι στην πραγματικότητα τα ποτά πωλούνταν µαύρα στην ελληνική αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: