Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Τη Νάουσα επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και τους οκτώ υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ευστάθιο Γεωργιάδη, Σταύρο Γιανναβαρτζή, Σοφία Ζεϊμπέκη, Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, Γεωργία Μπατσαρά, Ευστάθιο Σαρηγιαννίδη, και Χρήστο Φράγκο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο δημοτικό αναψυκτήριο «Κιόσκι».
Ο κ. Ψωμιάδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα..
που μαστίζουν την κοινωνία, εθνική και τοπική, με πρώτα τα οικονομικά, που όπως είπε είναι αποκύημα κακών πολιτικών χειρισμών όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων από το 1980 και έπειτα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ψέμα ότι η σημερινή Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κληρονόμησε το δημοσιονομικό έλλειμμα από την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, για το οποίο η τελευταία ευθύνεται για ένα μικρό μόνο μέρος.
«…Πληρώνουμε χρέη άλλων και όχι μόνο του Καραμανλή. Πληρώνουμε από όλες τις Κυβερνήσεις από το 1980 και μετά…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο Μνημόνιο σημείωσε πως τα λεφτά που είπε ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχουν, φεύγουν από το λαό και πηγαίνουν σε ξένα χέρια.
Ακόμη ο κ. Ψωμιάδης μίλησε για τα οικονομικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όλης της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Ημαθίας, τα οποία όπως είπε – πρέπει να εκμεταλλευτούν άμεσα και μεταξύ αυτών ανέφερε την άριστη ποιότητα των προϊόντων, το φυσικό πλούτο, τη μοναδική ιστορία της πόλης της Νάουσας αλλά και των Ημαθιώτικων μνημείων, που είναι ικανά να καταστήσουν την Ημαθία αλλά και τη Νάουσα ειδικότερα, πόλο έλξης και ανάπτυξης μακριά από λάθη του παρελθόντος. Ειδικότερα για τις «Καλλικρατικές» ευκαιρίες ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο τόνισε: «…Στην νέα μέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οδηγοί μας πρέπει να είναι τα Επιμελητήρια και ιδιαίτερα για το Κράτος. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Κεντρική Πολιτεία να προωθήσει την επιχειρηματικότητα, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την αλιεία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ξέρετε τι πλούτο έχει η Μακεδονική Γη; Να βγούμε έξω και να πουλήσουμε τον πολύ – τουρισμό μας, χειμερινό και θερινό…».
Αναφερόμενος ειδικότερα στα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ, που – όπως είπε – παραμένουν απλήρωτοι επί 19 μήνες αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, τόνισε πως τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Ως προς αυτό διατράνωσε ότι δεν έρχεται να υποσχεθεί αλλά να αγωνιστεί για την επίλυσή τους. «…Δεν είμαι μάγος. Δεν ήρθα να υποσχεθώ. Ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με την κλωστοϋφαντουργία ξέρουν ότι είναι νωπές οι υποσχέσεις του κ. Πρωθυπουργού…», ήταν κάποια από τα λόγια, του ενώ υποσχέθηκε, εφόσον εκλεγεί Περιφερειάρχης, ότι η Νάουσα θα πάψει να είναι στη σκιά της Βέροιας, και η Ημαθία στη σκιά της Θεσσαλονίκης. «…Δεν υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε γεφύρια και ουρανοξύστες. Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα…», συμπλήρωσε.
Επίσης ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού τμήματος Πατρίδα – Νάουσα, τη βελτίωση της οδού Βέροιας – Βεργίνας, διαμέσου του φράγματος του Αλιάκμονα, τη Κατασκευή νέας επαρχιακής οδού φράγμα Αλιάκμονα – Ριζώματα προς Πιερία, καθώς και τη βελτίωση της οδού Κατερίνη – Μοσχοπόταμος – Ελατοχώρι – προς Βέροια. «…Η δεύτερη υπόσχεση που δίνω είναι ο δρόμος Βέροιας Σκύδρας Έδεσσας. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει το 2010 αυτός ο δρόμος…», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τα προβλήματα των παραγωγών υποσχέθηκε ότι θα διεκδικήσει ότι είναι απαραίτητο και για το ροδάκινο και για το μήλο, στηρίζοντας τα πραγματικά συμφέροντα των παραγωγών.
Αναφερόμενος ειδικότερα στον προεκλογικό αγώνα, μίλησε για το προφίλ και την προσωπικότητά του, που όπως υποστήριξε, χαρακτηρίζεται από το ήθος και την εντιμότητα, αρχές με τις οποίες μεγάλωσε, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα ότι μπροστά στα κόμματα, προέχει το συμφέρον του πολίτη και του τόπου. «…Καλά είναι τα κόμματα, αλλά πάνω από τα κόμματα προέχει το συμφέρον της Ελλάδας της Μακεδονίας, της Ημαθίας. Είμαι στρατιώτης της αυτοδιοίκησης. Δεν είμαι τουρίστας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής. Ξεκίνησα το 1982 ως Δημοτικός Σύμβουλος και συνεχίζω. Στάθηκα όρθιος 30 χρόνια και τους είχα απέναντί μου, όλους τους γόνους των τζακιών και των δυναστειών. Είμαι παιδί του πεζοδρομίου και της αλάνας - δε γεννήθηκα στο Κολωνάκι. Δε σύρθηκα και δε σέρνομαι πίσω από κανέναν…», είπε επί λέξει. Παράλληλα έδωσε και το στίγμα της συσπείρωσης γύρω από το πρόσωπό του, καθώς και από το πρόσωπο του Κώστα Καραπαναγιωτίδη λέγοντας: «…Όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τις εντολές μου, δεν έχει θέση δίπλα μου. Θέλω στρατιώτες. Κοπηλάτες. Δε θέλω καπετάνιους στη στεριά. Μπροστά θα πηγαίνει ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης που είναι δική μου επιλογή και θέλω να τον αγαπήσετε, να συνεχίσετε να τον στηρίζετε και εκείνος θα είναι δίπλα σας…».
Τέλος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στον πολιτικό του αντίπαλο Μάρκο Μπόλαρη με αφορμή τις υποσχέσεις του ότι θα στηρίξει την τρίτη ηλικία. «…Μπράβο του, και εγώ μαζί. Δεν ψήφισα όμως εγώ το μνημόνιο που κόβει τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς, δεν ψήφισα εγώ να κοπεί ο προϋπολογισμός από τα ΚΑΠΗ…», κατέληξε.
Μεταξύ των παρευρισκομένων, την ομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη παρακολούθησαν ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων Μιχάλης Χαλκίδης, ο πρώην Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Ηλίας Φωτιάδης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Νάουσας Βασίλης Γώγος και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάββας Ακριτίδης.
Κωστής Χαλάτσης
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: